| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2014-10 Magyarország
Bándy Péter

Sikerült helyreállítani a törvényes rendet, és stabilizálni a pénzügyeket Újbudán. Ebben nagy segítséget jelentettek a kormányzati és európai uniós források, támogatások, hiszen számos fejlesztést tudtunk elindítani – mondta a Demokratának Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára, a budapesti 2. számú választókerület Fidesz–KDNP-s képviselőjelöltje.

2014-10 Magyarország
Bándy Péter

Kárörvendő írások sora jelent meg a magyar sajtóban azt követően, hogy tavaly februárban az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult, mert a magyar kormány nem helyezte hatályon kívül a házi gyümölcspárlatfőzés adómentességére vonatkozó, 2010-ben bevezetett szabályozást, amelynek hatására átalakult a belföldi piac. Kik a nyertesek és kik a vesztesek?

2014-10 Magyarország
Bándy Péter

Ami számunkra az elmúlt hónapok kijevi történéseiből igazán érdekes, az a meglehetősen nyílt nyugati beavatkozás. Az idegen pénz, a külföldi mentorálás a magyar belpolitikából is ismerős – mondta a Demokratának Tóth Gy. László politológus, publicista.

2014-10 Világ
Bándy Péter

A hét végén egyetlen puskalövés nélkül vonult be az orosz hadsereg a Krím félszigetre. A 25 ezer Krímen állomásozó orosz katonához a helyi rendőrség és szinte az összes fegyveres erő átállt, Gyenyisz Berzovszkij, az ukrán flotta főparancsnoka pedig felesküdött az oroszbarát krími hatóságoknak.

2014-10 Világ
Bándy Péter

Az EU és az USA által finanszírozott mesterséges forradalom szétszakította Ukrajnát, ezt a szintetikus államot. A többi nylon-állam már halott. Jugoszlávia, Csehszlovákia a múlté. Folyamatban van Nagy-Britannia szétválása Skóciára és Angliára, Spanyolországtól búcsúznak a katalánok és a baszkok, repedezik Belgium, porlik a Balkán. Moldávia már gyakorlatilag levált a Dnyeszteren Túli Orosz Köztársaságtól. Területi autonómiát akarnak a nagyromán apartheidben élő székelyek is.

2014-10 Magyarország
Bándy Péter

A kerületben érezhető a fejlődés, ami nekem személy szerint is örömteli, hiszen gyermekkorom óta itt élek, így jó visszaadni valamit mindabból, amit évtizedek alatt kaptam ettől a közösségtől – mondta a Demokratának Kucsák László országgyűlési képviselő, Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere.

2014-10 Magyarország
Bándy Péter

A korábbi évtizedek láthatóan eredménytelen próbálkozásai után a 2010-es választásokat követően új cigánypolitika meghatározását vállalta a kormány és az Országos Roma Önkormányzat. Ez azonban a jelek szerint nem mindenkinek tetszik

2014-10 Magyarország
Bándy Péter

Ki a hibás, aki óvatlanul hozzáférhetővé tesz nem nyilvános adatokat, vagy aki felfedezi, hogy az adatok nincsenek biztonságban? A válasz első ránézésre egyszerűnek tűnhet: az, aki nem vette észre, hogy a Szabadalmi Hivatal, azaz mai nevén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisán öt hónapja rés keletkezett. Az időközben betömött rés ügye azonban jóval bonyolultabb ennél, és valahogy nem akar véget érni. Egy szabadalmi botrány különös fordulatai.

2014-9 Magyarország
Bándy Péter

Nyilvánosságra hozott a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal. Ezek egyike, a Gerilla fedőnevű ügyről szóló, anonimizált dokumentum szerint a felvétel Gyurcsány Ferenccel egyeztetve került napvilágra szeptember 17-én. A történet egyelőre rendkívül zavaros.

2014-9 Magyarország
Bándy Péter

A következő századfordulóig megoldják Magyarország versenyképes energiaellátását az új paksi blokkok. Bár a beruházás 3600 milliárd forintos költsége ijesztőnek tűnik, megújuló energiaforrásokból legalább kétszeres áron lehetne ugyanennyi villamos áramot előállítani. Paks jelenleg 12,7 forintért állít elő egy kWh elektromos energiát, számítások szerint ez az új blokkok esetében sem nő 17 forint fölé. A szél- vagy naperőművek által termelt áramot most 32 forintért veszi át az MVM – ám nem tudhatjuk, hogy a technika mennyivel lesz olcsóbb a következő évtizedekben.

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>