| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

Orbán Viktor évértékelő beszédének kivonatos változata

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

Amint arra múlt heti, a Simon Gábor-ügyről szóló cikkünkben utaltunk, a 2010-es önkormányzati választás után számtalan gyanús döntésre bukkant a városrészben a XVIII. kerület új, fideszes vezetése. Lehet, hogy az eltitkolt bécsi bankszámlájával megbukó szocialista politikus ügye mellett nem ártana mást is vizsgálniuk a hatóságoknak Pestszentlőrincen.

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

A meghirdetett területek nyolcvankét százalékát természetes személyek nyerték, ezek negyede fiatal gazda – mondta a Demokratának Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium állami földprogramért felelős államtitkára.

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

Magyar termelőnek ítélte a legfenntarthatóbb vállalkozás díját az Európai Parlament Fiatal Gazda Kongresszusa. A szentesi Bakó Dániel termálvízfűtésű növényházi rendszerének elismerése az egész magyar mezőgazdaság hírnevét öregbíti, egyszersmind bizonyítja, hogy a megújuló energiaforrásoknak egyre nagyobb szerepük lesz az agráriumban.

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

Miközben a szocialisták a kormányzásuk időszakában elfelejtették a Rábaközt, az elmúlt négy évben soha nem látott fejlesztések indultak meg a térségben. De nemcsak utakról, hidakról, templomokról van szó, hanem olyan milliárdos projektekről, amelyek hosszú távra meghatározzák a térség jövőjét – mondta a Demokratának Gyopáros Alpár, a Rábaköz fideszes országgyűlési képviselője.

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

Az Országgyűlés február elején választotta meg a kommunista diktatúra hatalmi működéseinek feltárása hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökét, valamint két tagját. Földváryné Kiss Réka, a bizottság elnöke a bemutatkozó háttérbeszélgetésen elmondta, a testület nem ügynökbizottság lesz, hanem a hatalom birtokosainak felkutatásával kíván foglalkozni.

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

Tisztújító ülést tart pénteken a Budapesti Ügyvédi Kamara. A választáson a jelenlegi kamarai működéssel és vezetéssel elégedetlen, ezért erőteljes reformokat követelő Ügyvédi Összefogás 2014 jelöltjei is indulnak. Hogy a szakmai csoport tagjai szerint miért van szükség a kamara teljes működésének és szervezetének megújítására, arról dr. Járai Gábor elnökhelyettes-jelölt beszélt.

2014-8 Magyarország
Bándy Péter

Élhető alternatíva a hajléktalanoknak

A hajléktalanok életvitelszerű közterületi tartózkodását tiltó tavaly elfogadott rendelet miatt Magyarországot többek között az uniós, illetve az emberi jogok aláásásával vádolták a külföldi lapok, miközben a hajléktalanellátás terén megvalósított pozitív példákról egyetlen szó nem esett. Pedig Budapest három kerületében is olyan program fut, amely az utcára került hajléktalanoknak munkát és lakást kínál.

2014-8 Világ
Bándy Péter

A polgárháború óta eltelt időszak legnagyobb utcai összecsapásai zajlottak Boszniában. Az erőszakba torkolló feszültség oka ezúttal azonban nem az etnikumok közti viszály, hanem a szegénység és kilátástalanság. A balkáni ország máig a polgárháborút 1995-ben lezáró daytoni egyezmény következményeit nyögi. Ami akkor szükségszerű volt, mára béklyót jelent az ország számára.

2014-8 Magyar Örökség
Bándy Péter


2014-8 Műhely
Bándy Péter


Digitalstand16


Békemenetmentsver
Eseménynaptár
<
>
<
>