„…A legsúlyosabb megállapítás, amiről a hazai atomellenes zöldek talán a legmélyebben hallgatnak: …2016. január 8-án este 18 óra körül a francia villamosenergia-termelés 68 százaléka atomenergiából származott és ennek eredményeként a francia szén-dioxid-kibocsátási érték csak 100 g/kWh volt. Ezzel szemben ugyanebben az időszakban a német villamosenergia-termelés 68,75 százalékát a szén-, gáz- és olajtüzelésű erőművek biztosították. A különbség számottevő. Németországban 1 kWh áram megtermelés 630 g szén-dioxid-kibocsátással járt. Hatszor annyival többe, mint Franciaországban. (…)


Német szélerőmű-balesetek
Kevésbé ismert itthon, hogy Németországban az elmúlt hetekben sorozatos szélerőmű-balesetek történtek. Négy, 16-18 éve üzemelő 80-100 méter magas szélerőmű rogyott össze, vagy törtek el a rotorok lapátjai. Január első napjaiban egy német állampolgár például azzal volt kénytelen szembesülni, hogy mellette csapódott a földbe egy 60 cm hosszúságú jégdarab, amely egy 98 méter magas szélerőműről vágódott le. Jobb bele sem gondolni, hogy mi történik, ha az a jégdarab pár centiméterrel arrébb csapódik be. A jövőben az ilyen típusú balesetek még inkább veszélyeztethetik az embereket, hiszen egyes szélerőművek szinte már a kertek végében, vagy éppen utak, vasúti pályák mentén helyezkednek el. Nem véletlen, hogy itthon a lakott területektől kellő távolságba száműzi a törvény ezeket a szerkezeteket. Nem beszéltünk még akkor arról a veszélyről sem, amit a szélkerekek a madarakra jelentenek.

A túlzott német ártámogatás sokkoló hatásai
A németországi erőltetett megújulós fejlesztések és támogatások mára oda vezettek, hogy jelenleg egy német háztartási fogyasztó csaknem 30 eurocentet, azaz mintegy 92 forintot fizet 1 kWh villamos energiáért. Ennek oka, hogy a német gazdasági minisztérium adatai szerint 2016-ban elképesztő összeget, 25,5 milliárd eurót (mintegy 7800 milliárd forint) költöttek éves szinten a megújulók támogatására. A német számvevőszék most e támogatások átláthatóságát és célszerűségét is megkérdőjelezte. Csak összehasonlításként, ebből az összegből évente négy új paksi blokkot lehetne építeni.”

Bővebben:
http://atomenergiainfo.hu/blog/nemet-energiaforradalom