A pillanatot uralni vélő agresszív önzés újfent elárulta magát. A legújabb SZDSZ (ami most Momentumnak nevezi magát) arcpirítóan demagóg és velejéig hazug május 1-jei kampányrendezvénye után néhány száz módosult tudatállapotú ifjonc ismét önfeledt bolyongásba kezdett a budapesti éjszakában, hogy végül megint az Oktogonon kössenek ki.

Itt – ahogy mostanában többször – letáboroztak, akadályozták a közlekedést, és egy drogos szubkultúrához köthető, egyesek által tévedésből zenének nevezett elektronikus zajjal (úgynevezett goával) másztak bele kihívóan a környéken élők magánszférájába.

Tévedés ne essék: aki éjnek évadján kihívóan ordibál és zajong, az pőre erőszakot követ el azok ellen, akik pihennének, mert másnap dolgozni mennek. Az anyucitól, apucitól kapott zsebpénzből (esetleg George Soros ilyen-olyan forrásaiból) lerészegedő és magukat még ki tudja, mi egyébbel lobotomizáló süvölvények – akik munkáról, pláne felelősségről nyilván hírből sem hallottak – azonban szemlátomást élvezettel tapossák meg mások alapvető jogait. Vagyis erőszakot követnek el.

Ez az üzenet.

Csak mi, csak itt, csak most, senki más nem számít – ez az antiszociális neveletlenség árad az oktogoni óbégatásból. Néhányan közülük talán azt gondolják, hogy épp a történelmet formálják, de valójában csak arcátlanul pimaszkodnak, mert még soha nem kaptak néhány nevelő célzatú pofont. Szabad országról kiabálnak, miközben semmibe veszik mások szabadságát.

A legújabb SZDSZ üdvöskéje, a Conchita Wurstra feltűnően hasonlító Fekete-Győr András a Hősök terén – kezével láthatóan begyakorolt mozdulatokkal, mégis rendkívül idétlenül hadonászva – arra biztatta néhány ezer Brüsszel-rajongó hallgatóját, hogy politizáljanak, beszéljenek a vasárnapi ebédnél a közéletről. Az ötletet érdemes megfogadni, sőt, tovább görgetni.

Elég sok jó minőségű fotó kering már a világhálón az elmúlt hetek éjjeli fővárosi gátlástalankodásairól. Ezúton javasoljuk, hogy aki fölismeri ezeken ismerőseit, barátait, akár a vasárnapi ebédnél, akár egy sör mellett beszélgessen velük. Meg kéne már kérdezni tőlük, mégis hogy gondolják ezt a folyamatos éjjeli randalírozást.