A Képviselőház több mint két tucat demokrata párti tagja összeállt, és az amerikai alkotmány 25. cikkelyére hivatkozva egy olyan javaslattal terveznek előállni, amely szerint Trump elnököt le kéne bizony mondatni, méghozzá nem is akármilyen okból: azért tudniillik, mert “mentálisan képtelen” ellátni elnöki feladatait.

Vagyis: őrült.

Volt itt nekünk persze néhány “tiszteletreméltó” gyakorló pszichoterapeutánk és professzorunk – találják ki, milyen egyetemekről jöttek -, akik ugyanezt állították. 
A gond persze csak az volt, hogy soha életükben egyikük sem találkozott Donald Trumppal – se elnöki beiktatása előtt, se azután.
Ám rájuk nyilván nem vonatkozik az az etikai kitétel, amely szerint soha nem kezelt páciensről nem állítunk fel diagnózist.

Nem, ugyanis mindennél lényegesebb az ellenállás, bármi áron.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A ballib képviselői – legyenek bár politikusok, főiskolai oktatók, aktivisták, vagy hétköznapi szavazópolgárok – képtelenek feldolgozni, hogy nem az ő jelöltjük nyert múlt év novemberében. 

Erre a rettenetes szívfájdalomra pedig egyetlen válaszuk van: az ellenállás. 

Donald Trump mondhat vagy tehet bármit, az egyetlen válaszuk az, hogy nem. 

Ők a főállású ellenállók. 
Tüntetgetnek azért, hogy Trump elnök vallja be, hogyan dolgozott össze Vlagyimir Putyinnal. Hogy erre – baloldali médiumok és politikusok vádaskodásain kívül – semmiféle bizonyíték nincs, az a legkevésbé sem érdekli őket. 
Tüntetgetnek azért, hogy az elnök ne nyirbálja meg az LMBTHJGGTJJFDFVHJJJU közösség tagjainak jogait, holott Trump már többször nyilvánvalóvá tette, hogy ez a kérdés őt leginkább nem foglalkoztatja, és például a transzneműek illemhelyeit illetően döntsenek csak a szövetségi államok, mert ennél az amerikai elnöknek fontosabb dolga is van.
Tüntetgetnek a nők jogaiért – legelőször rögtön az elnök beiktatását követő napon, hiszen 24 óra alatt nyilván olyan baromi sok minden változott az elődjének nyolc évében történtekhez képest.

És persze tüntetgetnek Trump lemondatásáért, bár az továbbra sem világos, milyen jogi alapon kéne ennek megtörténnie.
Illetve, a cikk elején említett képviselők szerint mégiscsak van. Ha már nem jött be az orosz vonal, a meleg vonal, a feminista vonal, az összes lényegtelen vonal közül egyetlen egy sem, akkor mondjon le azért, mert őrült.

Őrület, hogy vissza akarja állítani a rendfenntartó erők megbecsülését, hogy többre értékeli a törvénytisztelő állampolgárok jogait a bűnözőkénél, beleértve az illegális bevándorlókat.
Őrület, hogy fontosabb számára az amerikai érdek, mint az idegen érdek.
Őrület, hogy újjá akarja éleszteni a korábbi nyolc évben tönkrement iparágakat, hogy intézkedései követketében rekordmennyiségű új munkahely jött létre, hogy számtalan hatalmas cég helyezi vissza újra a termelés központját külföldről az Egyesült Államokba.
Őrület, hogy beszédeiben Istent említi, hogy alelnökének egy mélyen hívő keresztény embert választott, hogy a család és a mikroközösségek fontosságát hangsúlyozza, hogy tiszteli a hadsereget, hogy azt akarja, az amerikai állampolgárok saját munkájukból tudjanak megélni és gyarapodni, hogy büszke a hazájára.

Őrület, hogy éppen az ellenkezőjét tartja fontosnak és becsülendőnek, mint a ballibek.

Ebből következően nyilvánvalóan nem lehet más, mint egy elmebeteg, aki képtelen megfelelő módon ellátni elnöki feladatait.

Trumpot lehet szeretni vagy nem szeretni, egyetérteni bizonyos döntéseivel vagy sem. 
Lehet követni napi szinten az amerikai belpolitikai történéseket vagy csak félszemmel néha odapillantani a tengerentúlról érkező hírekre.

Egy okból mindenképpen tanulságos lehet számunkra is itt, Európa közepén az, ami az Egyesült Államokban történik: kevesebb mint egy évünk van hátra az országgyűlési választásokig.
Figyelmeztettek bennünket és immáron saját szemünkkel is láthatjuk, hogy gyomorforgatóan ronda kampányra kell számítanunk, amelyben a magyar ballibek – illetve a Jobbik, amiről nehéz manapság megmondani, valójában micsoda is – mindent bevetnek majd, hogy a kormánypártok ne nyerhessenek újra. 
Az álhírek, a mocskolódás, a szemenszedett – és a magyar törvények szerint mindössze csak a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába tartozó – hazugságok már most is mindenhonnan, hatalmas erővel zúdulnak ránk, és ez minden bizonnyal csak rosszabb lesz.

A magyarországi ballibek – és a Jobbik, bármi is legyen most a Jobbik – ugyanazt a receptet követik, mint amerikai társaik. 
Politikájuk az ellenállásra, az ellenszegülésre, a nemekre épül. 
Azt gondolják, ezzel lehet egy országot kormányozni.

És, kedves barátaink, ez a valódi őrület.