Új konzultáció, régi téma – összegezhetjük a tervbe vett kérdőívet, hiszen immár hetedik alkalommal készül nemzeti konzultációra a kormány, és harmadszor kérdezi meg az emberek véleményét a migránsokkal kapcsolatban.

Mi szükség van erre azok után, hogy már a korábbi válaszokból is feketén-fehéren kiderült, hogy a magyarok jelentős többsége – kis híján kilencven százaléka – nem akar magyar willkommenskulturt, és szigorú bevándorláspolitikát látna szívesen? Főleg most, a strasbourgi bíróság kvótaügyben hozott, finoman szólva is politikai színezetű döntése után, amelynek várhatóan sokan akarnak majd érvényt szerezni a közeljövőben.

A kérdésre a részletekben rejlik a válasz.

2015 óta sok víz lefolyt a Dunán migránsügyben, például nyilvánvaló lett George Soros és civil szervezetekből álló hálózatának szerepe, Brüsszel szándéka, és a befogadást támogató és az azt ellenző tagállamok közötti törésvonal.

Így például ma már minden gondolkodó ember számára világos, hogy a menekültek megsegítésének örve alatt betelepítés zajlik, amellyel az EU nyugati tagállamai demográfiai problémáikat kívánják orvosolni.

Azt még csak találgathatjuk, hogy miért tartják fontosnak befogadásra kényszeríteni azokat az államokat is, amelyek – mint hazánk – inkább a gyermekvállalás ösztönzésével oldanák meg a népességfogyást, és szemlátomást nem kérnek a nagyszámú muszlim lakosság kényszerű betelepítéséből, de a tendencia napnál világosabb.

Ugyanakkor éppen a hazug propaganda és a valóság közötti szakadék adhat lehetőséget a védekezésre is, ugyanis mindeddig egyetlen brüsszeli vezető sem nevezte nevén a gyermeket, azaz következetesen menekültek védelmét, és nem bevándorlók betelepítését követelt.

Erre hivatkoznak a migránspárti civilek, a fősodratú média, amely rendszeresen letámad mindenkit, aki a visszásságokra felhívná a figyelmet, erről beszél Ferenc pápa, ez a végső tromf mindazok kezében, akik a mai napig nyitva tartják Európa kapuit.

A humanitárius kötelezettségek.

Még George Soros is befogadást, és nem betelepítést emlegetett ominózus cikkében, amelyben tervét előadta…

Az Európai Bíróság is menedékkérelmek elbírálásáról hozott döntést, egy szóval sem említette a migránsok kötelező elvegyítését a lakosság között.

Az már más kérdés, hogy Németországban például pontosan ez történik, ám Brüsszelnek arra (jelenleg) nincs jogi eszköze, hogy ezt Magyarországon is kikényszerítse.

Túl a kvótaperen tehát még mindig fennáll a lehetőség, hogy kezeljük akként a problémát, amiről egyébként a propaganda is szól.

Legyen a menekült menekült, a migráns pedig migráns.

Aki rászorul, kapjon kosztot, kvártélyt, mindazt, amit a nemzetközi jog előír, ha pedig megszűnik az itt tartózkodásának jogalapja, akkor pedig repülőjegyet hazáig.

Aki pedig erre nem jogosult, azt továbbra is tartsa kívül a határzár.

Lenne erre fintorgás Brüsszelben, ugyanakkor – legalábbis amíg nyíltan nem akarják elismerni a betelepítés tényét, addig – nincs eszköz a kezükben.

Vegyük észre, hogy pontosan erről szól majd az új nemzeti konzultáció. Menteni, ami még menthető a feje tetejére álló Európa közepén.

A hét kérdés érinti majd az egymillió bevándorló betelepítésére és a határzárakra vonatkozó javaslatokat, emellett kitér majd arra a tervre is, amely alapján minden bevándorló 9 millió forint állami támogatást kapna – nyilatkozta tegnap Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádióban.

Vagyis a kormány, ha az emberek is támogatják, kihasználná ezt a maradék mozgásteret.