Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar igazságszolgáltatás nem tekinthető teljesen függetlennek, hiszen Soros György hálózata és kitartottjai egyre nagyobb befolyással bírnak ebben a hatalmi ágban. (Korábbi írásaink: első részmásodik részharmadik résznegyedik részötödik rész)


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Soros által finanszírozott CEU-n dolgozó, neve elhallgatását kérő forrásunk szivárogtatta ki azt az információt, amely szerint Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke meghívta a Kúriára a Soros-egyetem egyik professzorát, Rév Istvánt. A meghívás nem kávézásra, hanem egy előadás megtartására szól. Informátorunk szerint, az előadáson Rév egyik kedvenc témáját boncolgathatja majd: „a politika vége”.

Forrásunk elmondta, hogy a meghívó némi meglepetést keltett, hiszen Darákot korábban a Fidesz jelölte a főbírói posztra. Úgy látszik, Darákot ez nem befolyásolta abban, hogy az előtt az ember előtt nyissa ki a Kúria kapuit, aki 2015-ben a Soros Alapítvány által működtetett Közép-európai Egyetem igazgatójaként, a Szabad Európa és a Szabadság Rádió egykori archívumának (Nyílt Társadalom Archívum) vezetőjeként Magyarországot és Orbán Viktort nácizó publicisztikát írt a New York Times véleményrovatába.

Rév Istvánnak ráadásul nem csak a közelmúltja terhelt. Vele kapcsolatban a Magyar Nemzet egy korábbi írásából szeretnénk most idézni:

Nemrégiben találkoztunk a történésszel, az álneves szamizdatszerzőként és a Soros Egyetem (CEU) vezető munkatársaként elhíresült Rév Istvánnal is az „Összetartók” dosszié 5. kötetében a 19. lapon: „Értesítem Osztályvezető Elvtársat, hogy Szabó Lajossal történt megbeszélés alapján átadjuk időlegesen Rév István (Budapest, 1951 január 17. Anyja: *** ***) magyar állampolgárt további feldolgozásra. Rév személyével perspektivikus célból foglalkoztunk, feladatai végrehajtása után munkájára igényt tartunk. Meglévő anyagainkat megküldjük (…). Melléklet 19 lap.” „Az értesítés 1974. december 30-án kelt Budapesten, szerzője Tóth Endre r. alezr. osztályvezető. Így adja-veszi a III/I. csoportfőnökség 1-es osztálya a III/III-4. osztálynak a tehetséges hálózati személyt. Tehetségét, rátermettségét később fényes tudományos karrierje és dollárban folyósított jelenlegi fizetése is igazolja” – írja a K. I.

Csak bízni tudunk abban, hogy Darák Péternek lesz ereje és akarata is kibújnia a Soros-hálózat egyre szorongatóbb csápjai közül, talán még nem késő.

(Az írás a Tűzfalcsoport blogján jelent meg.)