„Megvan, legközelebb mire szórunk el egy csomó pénzt” – ezzel a címmel közölt cikket internetes felületén a Magyar Narancs című liberális szellemiségű hetilap, miután hétfőn Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke bejelentette, hogy Magyarország pályázhat a 2023-as szabadtéri világbajnokság rendezési jogára.

A szerző a folytatásban is meglehetősen cinikusan fogalmaz: „Nem kell ahhoz olimpia, hogy folyjon a közpénz” – írja.

„Az atlétikai szövetség elnöke nyitottságát és érdeklődését fejezte ki, ami nem több egy szokásos sablonszövegnél, de a végül befuccsolt olimpiarendezésért elköltött pénzek nagyságrendje alapján lehet sejteni, hogy mostantól nagyon sok közpénz fog elmenni arra, hogy felkészüljünk az atlétikai világbajnokságra” – teszi hozzá az újságíró.

A Magyar Narancs online már augusztusban is hasonló stílusban kommentálta, hogy a MASZ tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel a hazai vb-rendezés érdekében.

„Mivel Orbán Viktor többször hangsúlyozta a vizes-vébé alatt, hogy most már Budapest bármilyen nagy sporteseményt meg tudna rendezni, nem csoda, hogy neki akar indulni az atlétikai vébének is – legalább lehet még pár túlárazott stadiont építtetni a haverokkal, és a rendezési költségeken is lehet majd kaszálni” – írják a magyarnarancs.hu által közölt, gúnyos megjegyzésekkel teli hírben.

„Még sehol sincs az eredmény, de jelenleg egy 15 ezer (igény szerint 55 ezer főre bővíthető) fős atlétikai stadion tervpályázata zajlik, ami Észak-Csepelen épülne fel” – teszik hozzá.

A szerkesztőség tagjai meglehetősen lehangoltak lehetnek tegnap óta, miután kiderült, még egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy hazánk újabb fergeteges nemzetközi sporteseményt rendezzen, a világ pedig elismeréssel szóljon rólunk. Talán már az ezzel kapcsolatos népszavazási kérdéseket is megfogalmazták a fejükben…