Kellett hozzá néhány hét, de végre megértettük, mire gondolhatott Vona Gábor, amikor – egyébként saját szervezetéhez, a Jobbikhoz és az LMP-hez hasonlóan – XXI. századi pártnak nevezte a Momentumot. Ehhez a felismeréshez az vezetett, hogy véletlenül rátaláltunk a szélsőliberális pártocska honlapján arra a menüpontra, ahol a tagfelvételi kérelmet lehet benyújtani. Ez a kép fogadja a potenciális jelentkezőket:

Igen, jól látják, annál a pontnál, ahol a nemet kell bejelölni, három választási lehetőség van: „férfi”, „nő” és „egyéb”, ha pedig utóbbira kattintunk, akkor tetszőleges gendert írhatunk be. Igazán korszerű és XXI. századi.

Amennyiben magunk is ennyire haladóak és nyitottak lennénk, akkor persze értékelnénk Fegyőr Bandiék törekvését, ugyanakkor némi kritikát is meg tudnánk fogalmazni a honlappal kapcsolatban. Hiszen természetesen dicséretes, hogy a férfiak és nők mellett az egyebek sem kell hogy kirekesztve érezzék magukat, csakhogy valami mégis hibádzik, kedves momentumosok! Miért van külön kiemelve a „férfi” és a „nő”? Ők netán többet érnek, mint például a genderfluidok és az androgünök? Ráadásul – micsoda hímsovinizmus! – a „férfival” kezdődik a felsorolás.

Szóval azért van még hová fejlődnötök, kedves Fekete-Győr elnök úr/asszony/egyéb…