„Ha én ezeket a jobbikosokat nézem a televízióban, nem gondolom, hogy ezek meg akarnának ölni. Azt se gondolom, hogy inkább kívánnák a halálomat, mint mondjuk a fideszesek.”

Na, ki mondta ezt?

Persze, hogy Konrád György.

Az a Konrád György, aki egy ideje már nem ír könyveket, ha meg ír, a kutya se hallott róluk, ellenben csinos életművet épített különféle időzített sóhajtozásokból, amelyeket német nyelvű televíziók, újságok számára bocsát ki magából szakmányban.

Konrád Györgynek a náciveszély élénk monitorozásával telt az elmúlt huszonöt esztendeje, erre tessék, mit kell tapasztalnunk nem sokkal a végjáték előtt?
Hogy Konrád György kezet nyújt a náciknak, mert annyira gyűlöli a Fideszt, hogy a jelek szerint ezt a húzását gondolja a kisebbik rossznak.

Nézzük akkor magát az ügyet, cseppet sem elfogultan, szigorúan az elemi logika alapján.

1. A zsidó Konrád György a náciveszéllyel riogat, és évekig megpróbálja összemosni a Jobbikot a Fidesszel. Hogy a Jobbik náci, azt érdemben nem tudná megcáfolni, nyilván ő is látott gárdavonulást, olvasott kurucinfót, hallgatta Vona Gábort zsidózni, cigányozni. Ez ugye, a múlt.

2. Aztán a zsidó Konrád György ráébred, hogy a Fidesz hatalmának megdöntéséhez a baloldalnak szüksége van a Jobbikra. Egyszerre a Jobbikkal össze lehet fogni, sőt, ha már így alakult, inkább a fideszesek akarják őt megölni, nem a jobbikosok.

3. Konrád György annyira nem ostoba, hogy ne tudná: a Jobbik törzsgárdája ma ugyanannyira náci vagy nem náci, mint tegnapelőtt. Viszont számára a Fidesz az ellenfél, nem a Jobbik.

Mi következik mindebből?

4. Hogy Konrád György nem is igazi zsidó, mert nem ilyen minőségében nézi a dolgot, hanem baloldali politikai szimpátiája mentén. Konrád György látszólag zsidó származású, valójában azonban liberális származású. Amit tett, mondott, hirdetett, az utolsó szóig hazugság volt: most, amikor a neki nem tetsző kormány újrázni készül, még a (tegnapi, mai, holnapi) nácikkal is hajlandó összefogni. Lehullott a lepel.

Konrád Györgynek a zsidóság csak fedősztori.

Köszönöm a figyelmet.