Emlékeznek: a budapesti olimpia körül felizzó vita idején mennyit gúnyolódott a balmédia, a ballib megmondóemberek hányszor nyilatkozták, hogy ugyan milyen turistaforgalmat generálna egy olimpia, ugyan ki akarna csak azért Budapestre jönni, mert ott valamikor sportrendezvényeket tartottak. Akkor sajnos mi a jobboldalon elmulasztottuk tényekkel bizonyítani, hogy ez hazugság, az olimpiának igenis hatalmas, hosszú távú pozitív hatása van. Hogy mennyire így van, ahhoz egy rövid idézet az amúgy a baloldal mellett szélsőségesen elfogult Indexnek a barcelonai Sagrada Familia templomról szóló írásából.

„…az 1992-es barcelonai olimpiáig évi közel 400 ezer turista kereste fel a templomot, azóta azonban évente 3,5 millióan kíváncsiak Gaudí épületére. Mivel a Sagrada Família építésének költségeit az első pillanattól kezdve adományokból, illetve a turisták által fizetett belépőkből finanszírozták, ez azt jelenti, hogy a bevételek is megtízszereződtek, tehát maga az építkezés is felgyorsult. Néhány évtizede még 2080-ra saccolták, most 2026-ra teszik a befejezést.”

Ismételjük: az olimpia következtében tartósan többszörösére ugrott a turistaforgalom, megtízszereződtek a bevételek, aminek köszönhetően harmadára csökkenhet az építkezés befejezéséhez szükséges idő.

Akik elgáncsolták a budapesti olimpiát, akik a gáncsolók mellé álltak, a nemzetet rabolták meg. Magyarország érdekét szolgálja, aki erre minden barátját és ismerősét emlékezteti.