A politikusok egyik legfontosabb kincse a szavahihetőség, a hitelesség. Még a viszonylag jelentéktelen kis pártok vezetőinek is fontos, hogy amit ígérnek, azt megtartsák, illetve állításaikat számon lehessen rajtuk kérni.

Szél Bernadett a kampányban azt nyilatkozta, hogy ha Orbán győz, őt börtönbe fogja zárni. Mivel a tétel első fele valósággá vált, ettől kezdve az LMP társelnökének elemi érdeke, politikai hitelességének záloga, maradék tekintélye megőrzésének alfája és ómegája, hogy őt zárják börtönbe. Hogyan nézzen a választói szemébe, akik a rettenetes megtorlástól megóvandó, tömegesen szavaztak rá, és esetleg kiderül, hogy nem mondott igazat, mert Orbán ugyan nyert, de őt nem záratta börtönbe. Mit válaszoljon a benne feltétlenül megbízó szimpatizánsoknak, akik eleinte kicsit félve, később mind türelmetlenebbül kérdezgetik: „Detti, már három órája / három napja / három hete stb., hogy Orbán nyert, és még mindig nem csukatott téged börtönbe.” „Mindjárt, mindjárt”, inti őket türelemre a derék vátesz. „Én sosem hazudok, politikai érzékem még nem hagyott cserben, ha én valamit megmondok, az úgy is van!”

Orbán azonban még nála is dörzsöltebb figura. Neki az a célja, hogy az ellenzéki politikusok megbízhatóságán jó nagyokat üssön, ezért juszt sem fogja Szélt börtönbe zárni, hátha ezzel teljesen eljelentéktelenedik, és legközelebb azt sem hiszik el neki, amit kérdez. Vagy esetleg legközelebb még jobban meggondolja, mielőtt újabb butasággal örvendeztet meg mindannyiunkat.