Diplomáciai védettség alatt szervezkednek Sorosék című írásunkban beszámoltunk róla, hogy az Európa Tanács égisze alatt működő Európai Ifjúsági Központban a sorosista, nyílt társadalom eszmeiségével összhangban működő szervezetek tartanak kiképzéseket és összejöveteleket. Írásunkban igyekeztünk felhívni a figyelmet arra, hogy a hazai Soros-brigádok egyre erőteljesebb nyomulást fejtenek ki a legfiatalabb korosztályok irányába is, így nem csak az Európai Ifjúsági Központban foglaltak szállásterületet maguknak, de tevékenységükkel behálózták a magyar közgyűjteményeket, könyvtárakat és iskolákat is. Bemutattuk, hogy tréningek segítségével a 11-13 évesek számára rendeznek érzékenyítő képzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, LGBT-jogok tárgykörökben.

Miután hivatkozott írásunkban ígéretet tettünk rá, hogy a sorosisták tevékenysége mellett bemutatjuk a kiképzés mögött meghúzódó személyeket is, pánikhangulat alakulhatott ki az esemény szervezői között. Ha megfigyeljük a továbbra is elérhető Facebook-esemény szervezői listáját, láthatjuk, hogy jelenleg egy Vera Ivanova álnéven tevékenykedő személy az egyetlen feltüntetett szervező. Mi azonban nem most jöttünk le a falvédőről és a Soros-zsoldosok közé sem csak a napokban épültünk be, így képernyőmentéssel megőriztük, hogy kik álltak a közpénzekkel támogatott Európai Ifjúsági Központban megvalósult Soros-szeánszok mögött.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Nyirati András
Ismert, hogy a Nyirati András nevével fémjelzett, Emberség Erejével nevű alapítványt nemrég félmillió dollárral támogatta Soros György. Nyirati egy uniós szervezet honlapján önmagáról azt állítja, hogy pályafutását 23 évesen, önkéntesen kezdte a szintén Soros által finanszírozott Amnesty Internationalnél. Nyirati 2015-ben egy pécsi LMBTQ-fórumon arról beszélt, hogy „már gyerekkortól kezdve természetesen kellene kezelni a másságot, és tanárként illetve szülőként is barátságosan, elfogadóan kellene hozzáállni az egész témakörhöz”. Nyirati alapítványának honlapján a „partnerek”, illetve a „barátok” fül alatt többek közt olyan szervezetek nevei sorakoznak, mint például az Amnesty International Magyarország, a Labrisz Leszbikus Egyesület (velük 2013 és 2015 között együttműködési megállapodást is kötöttek), de megtalálható még a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a feminista Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) is.

Nyirati Erősödő Civil Közösségek elnevezésű pályázati programot is hirdettek, amely keretében 2020-ig, évente 100 millió forintos nagyságrendű összeggel támogatnak baranyai, somogyi és tolnai magánszemélyeket, informális csoportokat és formális szervezetek.

A Pesti Srácok kiderítette azt is, hogy édesapja Nyirati István, a Pécsi Vízmű Zrt. korábbi vezérigazgatója, akit 2011-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartozás fedezetének elvonása miatt gyanúsítottként hallgatott ki. A pécsi vízszolgáltatót a francia Suez nevű multicég tartotta a markában, mígnem a 2010-es kormányváltáskor a fideszes vezetés ki nem ebrudalta az országból. Az alapítvány szakmai vezetője pedig Tasnádi Zsófia, Pécs korábbi MSZP-s polgármestere, Tasnádi Péter lánya.

Hoffmann Krisztina
Egy korábbi írásunkban beszámoltunk róla, hogy a Soros által kitartott Patent Egyesület koordinálásával bíróságfigyelő program indult, amelynek keretében számos magyar bírót listáztak a hazai feministák. A több aggályt is felvető listázásról közös konferenciát is rendezett a Patent és a NANE nevű sorosista nőegylet. Utóbbi képviseletében aktív közreműködő és felszólaló volt Hoffmann Krisztina is, akit első írásunk után, szintén igyekeztek eltüntetni az Európai Ifjúsági Központban szervezett kiképzés szervezői közül.

Hofmann Krisztina neve egy, az „Esettanulmányok a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek elleni erőszakról és hátrányos megkülönböztetésről” szóló lektoraként bukkant elénk tényfeltáró munkánk során. De egy olyan érzékenyítő kiadványban is felbukkan a neve, amely menekültekkel és a szexuális kisebbségekkel kapcsolatos – gyermekek számára kifejlesztett – érzékenyítő tananyagként szolgál, így minél fiatalabb korban tudják átmosni gyermekeink agyát.

Következő írásunkban újabb részleteket mutatunk be azzal kapcsolatban, hogy kik és hogyan szállták meg a magyar adófizetői pénzekkel is támogatott Európai Ifjúsági Központot, valamint arról, hogy milyen módszerekkel igyekeznek Sorosék egyre több gyermeket behálózni.

Folytatjuk.

Az írás eredetileg a Tűzfalcsoport blogján jelent meg, amelyet ide kattintva érhet el.