Fotó: M1 (képernyőkép)

Semmi kétség immár, dübörög a történelem: rendőri kísérettel óhajtott vécére menni a köztévé épületében Szél Bernadett és Hadházy Ákos, hogy beleolvassák a fajanszba öt pontos hevítő szózatukat, ami köztudomásúlag minden rendes forradalom nélkülözhetetlen kelléke. 

Hadházy Ákos otthon érezte magát

A hírszerkeszteni vágyó duumvirátus ugyanis tegnap ismét besurrant a Magyar Televízióba, hogy ott izgatottan árnyékszékkormányt alakítson, de aztán a revolúció érdeklődés hiányában elmaradt, a furcsa pár pedig iszonyúan kimerült a demokrácia elszánt helyreállításában, így legott elszenderedtek egy kanapén. 

Felváltva persze: míg egyikük Orbán Viktorral álmodott, másikuk éberen őrködött a vártán, nehogy valaki illetékes helyre találja szállítani őket. Így aztán reggel gyűrött arccal mogorváskodtak egy kamerába, amely felvette, amint felelősségteljes független országgyűlési képviselőkként épp életszerű alternatívát kínálnak az elnyomó Fidesz-rezsimmel szemben. 

A kanapén gyötrődő államférfi és államasszony gusztusát azonban a legjobb szándékkal sem lehet kiismerni. Decemberben még mindenáron képernyőre akartak kerülni, most meg, amikor teljesült a kívánságuk közszolgálatilag, felborzolt tollakkal berzenkedtek a kendőzetlen valóság dokumentarista igényű megmutatása ellen. 

Bizony mondom, azt sem lehet már tudni, hogy voltaképp mivégre éjszakáztak a köztévé rekamiéján a kóbor lelkek. Talán elhagyták a lakáskulcsukat? Netán elverte őket a háztól a lelketlen rokonság? Aggódunk mindenesetre a zaklatott szelfikettősért, akik másnap reggel különböző fakenews-mondókákat szavalták bele okostelefonjukba, hogy így az egész világ könnyedén felállíthassa a kórismét. 

Igaz, azt szokták mondani, ahol nagy a szükség, ott közel a segítség. Ebben reménykedhetünk.