Mai világunkat deszakralizálták – erről szólt a diadalmas huszadik század – s mivel az univerzum törvényei szerint a lég­üres tereket ki kell tölteni, helyette most beáramlottak a babonák. Pontosabban fogalmazva: visszajöttek.
Mert az ember olyan, hogy igényli a „varázst”. És amire igény van, arra általában elég hamar piac épül. Érdemes megnézni a közösségi oldalakat. A „varázs” tombolva terjed, és lassan már kiszorítja a napi politikai adok-kapok játékterét is.
Blogspot oldalt nyitni nagyjából három perc. Elnevezni se túl bonyolult, a lényeg, hogy legyen titkos és rejtélyes. „Eztmégnemhallottad.blogspot.com”. Ezen oldalakon mindig van „tudás” melyet „titkolnak, és mindig mindent a háttérhatalmak intéznek”. Titkoltigazságok.blogspot.com. elnemhinnéd.blogspot.com.
Ha kiteszem rá egy ételhordó fényképét, Photoshoppal elhomályosítom és ráírom, hogy UFO, az emberek vajon elhiszik, és kapok rá ezer megosztást, meg tízezer lájkot?
Bár nem is az UFO a legkelendőbb cikk, hanem a „nem hivatalos orvoslás” meg a rejtélyes „tudás”, melyet elhallgatnak, titkolnak, letagadnak, de itt és most beszerezhető (rendelje meg). Mert az orvoslobbi csak a pénzt nézi!
Hát igen. „Azonosítatlan tárgyat észlelt hazafelé menet egy belga amatőr fotós.” Ez kétségkívül érdekes, de sehol nincs ahhoz képest, ha egy mondat így indul: „Spirituálisan magas rezgésszámmal.” (Ugyebár a temetőben szedett denevérlábból készült elixír túl ódivatú.)
„ANYAGON TÚLI SZUBSZTANCIÁK. A tudattechnológia egy olyan új diszciplina, ami forradalmasította Oroszországban az egész tudományos életet, az orvostudománytól kezdve a kvantumfizikán át a biotechnológiákig. Az általunk érzékelt realitás valójában a kollektív tudat terméke. Ez a tudás teljesen új szintről közelíti meg a gyógyulást és a nehézségek megoldását.” Ezt az orosz Grabovoj „tanításainak” propagandaoldaláról másoltam. De a különféle varázsszekta-rajongók idézeteit bátran ki lehetne cserélni, majdnem ugyanazt mondják, csak máshonnan kerítik. A lényeg, hogy van valami „tudás”, ami valaha tudtak, és az elveszett, de most ők kínálják tálcán.
Hogy ez a „tudás” mikor volt még meg, hol és ki vesztette el, melyik bokorban, az rejtély. Firtatni se ajánlatos, mert az materializmus. Van, aki „aranykornak” nevezi azt, amikor még megvolt a „tudás” – a teremtés előtti időben –, van, aki másnak, de a számsorrajongóktól kezdve – létezik oly szekta, mely szentül hiszi, hogy ha leírunk egy bizonyos számsort, az megoldja életünk minden gondját, helyreáll a házasságunk és kinő a hajunk –, a sámánhívőkig közös, hogy az alábbi kérdést tilos feltenni: Hol? Mikor? Kik? Mert az materializmus (és baloldali).
Tudjuk, az ember mindig hajlamos volt a túlzásokra, de a korábbi korok túlzásai a természet törvényeivel összhangban álltak. A háborúk, torzsalkodások, a természetes ösztönök torz kivetülései. (Ki az erősebb? Kié az asszony? Kié a vagyon? Kié az adott terület? Stb.) Ezek voltaképp a normalitás túlzásai. De a mai modern szekta szembemegy a valósággal, tagadja az élet törvényeit. Sőt a modern szellemi kuruzslások annyira tagadják a materializmust, hogy olykor tagadják magát az anyagot is. (Létezik olyan hazai szekta, mely a szolipszizmust tűzte zászlajára.)
„Csaló természetgyógyász kezelte a halálra éheztetett agárdi csecsemőt”. (velvet.hu) „a kisfiú szülei az édesanya szüleinek agárdi családi házában éltek a külvilágtól elzárkózva. Egészség-, táplálkozás- és tisztaságcentrikus életmódot folytattak, elutasították a hagyományos orvoslást és egészségügyi ellátást. A természetgyógyász a nagypapa vallomása szerint milliós nagyságrendű összegért cserébe kezelte a kicsit. Bioenergetikai vizsgálatot végzett – egy pálcát többször végighúzott a fiú teste felett –, életvezetési és táplálkozási tanácsokkal látta el a családot.” „E. Benjámin mindössze 4 és fél kilósra soványodott, a természetgyógyász tanácsára szinte csak anyatejet kapott, kézrátéttel gyógyították, és biogyümölcsökkel próbálták táplálni, de már alig tudott mozogni, kezei, lábai felduzzadtak, másfél éves kora ellenére egy 8 hónapos gyermek szintjén volt.”
Ők ezt tűzik zászlajukra. Tagadják a matériát. Tagadják, hogy az ember egy méhlepényes emlős, aminek ennie kell.
Idézet egy nyilvános kommentből.
„Nem tudjuk, hogy vegák-e, de valószínűsíthető. Miért kéne „fehérjepótlásról” gondoskodni? A szervezetnek nem kalóriára, hanem napfényértékre, vitális ételre van szüksége. Egy ekvádori fényevő házaspár úgy vállalt gyermeket, hogy nem ettek a várandósság alatt sem. A baba tökéletesen egészséges, s nem igényel kaját.” „A fény­evők egyébként nem koplalnak, hanem finom­energiát, éteri erőket emésztenek. Felemelő élmény, az ember néhány hét után érzi, hogy a csakrái által felvett energiákat emészti a gyomra.”
Lehet szórakozni elvekkel, eszmékkel, könyvtárak mélyén, dolgozószobákban titkos tanokról fontoskodni, és metafizikai hablatyokat harsogni, de ha emberek halnak meg – és majd az oltásellenesség elterjedése miatt falvak pusztulnak ki –, akkor ki kell vezényelni egy szakasz csendőrt.
Hogy érezzék, mi a matéria.
Esetleg a csendőrjárőrt elkísérheti pár exorcista is az inkvizíciótól. Hogy meglegyen a kellő szakralitása is a dolognak.