Jelenlegi hely

3-as metró

Elment az utolsó kék kék metró

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nem hivatalos, de szinte biztos: március 28-án este szerepelt utoljára klasszikus metrószerelvény a 3-as vonalon – írta meg az Indóház Online, de, ahogy fogalmaztak, korán temették az öreg vasat, mert az 29-én is elindult a Lehel térről. Talán most utoljára.  

Álságos segítség

Fotó: MTI, archív

Attól még messze vagyunk, hogy a budapesti tömegközlekedési eszközök lényegében mindegyike akadálymentes legyen, ám az elmúlt évek városfejlesztéseinek köszönhetően egyre könnyebb kerekesszékesként utazni a belvárosban. A 2018-as országgyűlési választások előtt bő két hónappal a balliberális ellenzéki pártok ezt az eredményt szőnyeg alá söpörve próbálnak előnyt kovácsolni maguknak a mozgáskorlátozottak helyzetéből.

Csúsztatnak a baloldali pártok

Fotó: MTI, archív

Mellébeszélnek és csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban, az általuk kezdeményezett népszavazási kérdés pedig értelmetlen - közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

Álkampány a népszavazási kezdeményezés

Fotó: MTI, archív

Álkampánynak tartja a főpolgármester a szocialisták népszavazási kezdeményezését a 3-as metró akadálymentesítéséről. Nincs értelme népszavazást tartani, mert ami a feltett kérdésben van, az teljesül - írta Tarlós István az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Horváth Csaba: Tarlós István arrogáns és gyáva

Fotó: MTI, archív, szerk.

Kilenc ellenzéki párt hétfőn megkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. A kezdeményezést az MSZP, a DK, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.