Jelenlegi hely

Áder János

Nyílt levél Áder János köztársasági elnöknek

Elnök Úr!
2016. március 15-e alkalmából „kiemelkedő színvonalú munkámért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést” vehettem át Balog Zoltán minisztertől.

Montenegró áll legközelebb a csatlakozáshoz

Fotó: MTI, Balogh Zoltán

A Balkán országai közül Montenegró áll a legközelebb az európai uniós csatlakozáshoz - jelentette ki Áder János, amikor találkozott Filip Vujanovic montenegrói államfővel Cetinjében, az elnöki palotában.

Áder János: csatlakozzanak minél többen

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Áder János köztársasági elnök a New Yorkban helyi idő szerint kedden megtartott klímavédelmi tanácskozáson azt javasolta António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hogy világszerte bővítsék a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó kezdeményezésben részt vevő városok, tartományok, szövetségi államok körét.

A Jobbik lemondatná Áder Jánost

Fotó: MTI, archív

A Jobbik az őszi parlamenti ülésszak első napjaiban benyújtja az államfővel szembeni megfosztási eljárást célzó javaslatát - közölte Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Ismét védenünk kell határainkat

Fotó: MTI, Kovács Tamás

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált - mondta Áder János köztársasági elnök államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson.