Jelenlegi hely

advent

Sok önzetlen segítő van az országban

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nagyon sok önzetlen segítő van az országban, akik nemcsak advent idején, hanem egész évben rendszeresen végeznek önkéntes munkát - mondta el Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete vasárnap a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorában a Duna televízióban.

Advent első vasárnapja az új egyházi év kezdete

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Advent első vasárnapja az új egyházi év kezdete is - mondta Mohos Gábor atya, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia titkára az M1 aktuális csatornán.

Adventi programok Gödöllőn

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Koncerteket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat és divatbemutatót is kínál a látogatóknak december 9. és 30. között a Gödöllői Királyi Kastély.

Elindult az adventi Fényvillamos

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Elindult a hagyományos adventi "fényvillamos", vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű  ledes izzóval feldíszített járat a 2-es villamos vonalán kora este Budapesten.

Megnyitott az adventi falu

Fotó: MTI, archív

Jótékonysági karácsonyfa-díszítés, adventi falu, kézműves termékek vására szerepel egyebek mellett az ünnepi programok között Szolnokon, ahol ismert mesék díszleteivel várják a kisebbeket a város főterén - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője az MTI-vel.