álhír

Hazug valóságok

Kategória: 

Alapjaiban alakíthatja át a nyilvánosságot a DeepFake. Az álhírek és a képszerkesztővel manipulált fotók már eddig is nagy károkat okoztak. A digitális technológia fejlődésével azonban hamarosan eljön a hamis hangfelvételek és videók kora. Ez pedig nemcsak bizalomvesztéshez, de politikai káoszhoz és erőszakhoz is vezethet.

Juncker az isiász miatt keverhet össze dolgokat

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Jean-Claude Juncker minden bizonnyal „isiásza”, azaz derék és csípőtáji idegi fájdalma miatt „összekeveri a műfajokat”: az álhírt a véleménnyel - így reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Twitter közösségi oldalon az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

Ma is volt egy álhír a 444.hu-n

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A 444.hu portálon megjelent hír dezinformáció, tipikus álhír - tudatta az MTI-vel a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A tárca szerdai közleményében nem kívánta kommentálni a V4 miniszterelnöki találkozók nem sajtónyilvános részét, ugyanakkor a 444 portálon megjelent hírt dezinformációnak, tipikus álhírnek nevezte. Az internetes portál szerdai cikkében azt írja, Orbán Viktor kezdeményezésére nem adtak ki közös nyilatkozatot a V4-ek a Japánnal folytatott csúcstalálkozót követően.

Oldalak