Jelenlegi hely

államfő

Letette esküjét Aleksandar Vucic

Az új elnök nem csupán az alkotmány díszpéldányára, hanem a Miroslav-evangéliumra is esküt tett. Ez utóbbi az egyik legjelentősebb és legrégebbi szerb írásos emlék.

A második helyen végezhet a viccpárt jelöltje

Viccnek indult, ám sokaknak a torkán akadt a nevetés, amikor kiderült, hogy a népszerűségi listák második helyéig küzdette fel magát a legfiatalabb szerbiai államfőjelölt, a Ljubisa Preletacevic Beli művésznevet viselő Luka Maksimovic.

A romániaiak 37 százaléka választana magyar államfőt

Egy közvélemény-kutatás szerint adott körülmények között a romániai lakosság 37 százaléka választana magyar államfőt az ország élére.

Március 13-án lehet az államfőválasztás

Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, hogy a jelenlegi köztársasági elnök, Áder János legyen ismét a kormánypárti képviselőcsoportok jelöltje az államfői posztra. Az elnökválasztás várhatóan március 13-án lesz a parlamentben, de az erről szóló végleges döntést Kövér László házelnök hozza majd meg - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén, Visegrádon tartott sajtótájékoztatón.

MSZP: Majtényi László államfőként az egész országot tudná képviselni

Fotók: MTI, archív, szerk.

Az MSZP szerint Majtényi László alkotmányjogász, korábbi ombudsman államfőként nemcsak egyetlen párt szavazóit tudná képviselni, hanem az egész országot.