Jelenlegi hely

államfőválasztás

Március 13-án lehet az államfőválasztás

Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, hogy a jelenlegi köztársasági elnök, Áder János legyen ismét a kormánypárti képviselőcsoportok jelöltje az államfői posztra. Az elnökválasztás várhatóan március 13-án lesz a parlamentben, de az erről szóló végleges döntést Kövér László házelnök hozza majd meg - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén, Visegrádon tartott sajtótájékoztatón.

A Jobbik nem vesz részt az államfőválasztásban

A Jobbik országos elnöksége úgy döntött, nem állít államfőjelöltet, valamint nem támogat az eddig felmerült lehetséges jelöltek közül senkit - közölte Volner János, a párt alelnöke, parlamenti frakciójának vezetője szerdán az MTI-vel.

Negyedszerre is kampányolnak az államfőválasztás jelöltjei

Negyedszerre is elkezdődött Ausztriában az államfőválasztást megelőző kampányidőszak, a két jelölt kisebb-nagyobb szünetekkel nagyjából nyolc hónapja verseng a tisztségért. Az elhalasztott második fordulót december 4-én tartják.

Osztrák államfőválasztás - Elhalasztják a megismételt második fordulót

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Elhalasztják az osztrák államfőválasztás második fordulójának megismétlését - jelentette be hétfőn Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, és reményét fejezte ki, hogy az eddig október 2-ra tervezett fordulót még idén, november 27-én vagy december 4-én megtartják.

Sobotka: vizsgálják a választás esetleges elhalasztását

Fotó: ShutterStock.com

Számos hibásan gyártott szavazócédula miatt a hatóságok vizsgálják az osztrák államfőválasztás október elején megismétlendő második fordulójának esetleges elhalasztását - jelentette be Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter pénteken.