Állami Számvevőszék

Nem költött sokat vidéki kampánykörutakra a Momentum

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Momentum Mozgalom "sok huzavona" után közzétette kampányköltéseiről készült részletes beszámolóját, erre azért kényszerült a párt, mert az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kezdeményezte költségvetési támogatásuk felfüggesztését - írta az Origo hírportál, kiemelve, hogy a Momentum bőkezű volt kampánystábja tagjaival.

Folyamatban van a kampánypénzek ellenőrzése

Kategória: 
Fotó: MTVA/Bizományosi (archív, illusztráció)

Folyamatban van a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése; a jelentéstervezetek nem nyilvánosak - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szombaton az MTI-vel. A szervezet arról is tájékoztatott: már korábban megküldte a Momentum Mozgalomnak és Párbeszédnek a költségvetési támogatásuk felfüggesztéséről szóló tájékoztatást. 

A gazdaságot is fehéríti az önkéntes túlmunka

Kategória: 
Fotó: MTVA/Bizományosi (archív, illusztráció)

Az online pénztárgépek és az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) mellett a munka törvénykönyve módosítása, azon belül pedig az önkéntesen vállalható túlmunka is a gazdaság fehérítését szolgálja - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Ezer szervezetet érintettek az ÁSZ ellenőrzései

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2018-ban 323 jelentéssel és 17 elemzéssel járult hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez. Az ellenőrzések mintegy 1000 közpénzfelhasználó szervezetet érintettek, amelyeknek az ÁSZ több mint 2200 javaslatot fogalmazott meg a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdekében. Az utóellenőrzések keretében több mint 1300 feladat végrehajtását értékelték a számvevők - foglalta össze a számvevőszék elnöke az évértékelésében, amelyet az ÁSZ csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Oldalak