Jelenlegi hely

Angela Merkel

Merkel és Macron támogatja az eljárás megindítását

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Franciaország és Németország támogatni fogja az Európai Bizottságot, ha úgy dönt, jövő héten megindíthatja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelország ellen a vitatott igazságügyi reform miatt - közölte Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő közösen tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Alakul a nagykoalíció?

Fotók: ShutterStock.com, MTI, illusztráció

Tárgyalást kezd a szövetségi kormány megalakításának lehetőségeiről a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a Horst Seehofer vezette Keresztényszociális Unióval (CSU) - döntött az SPD vezetősége Berlinben.

Finnország kitünteti Angela Merkelt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Angela Merkel német kancellár kapja Finnország nemrégiben alapított, a nemek közötti egyenlőség előmozdításáért járó nemzetközi díját - jelentette be Juha Sipila finn miniszterelnök Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozón.

Merkel a szolidaritást hangsúlyozta

Fotó: MTI, archív

Nem működik a "szelektív szolidaritás" a migrációs válság kezelésében, a bevándorlás külső és belső dimenziójában is szolidaritásra van szükség az Európai Unió tagállamai között - közölte Angela Merkel német kancellár csütörtökön Brüsszelben, röviddel az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójának kezdete előtt.

“Orbán keresztülhúzhatja Merkel számítását”

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A brit Express tegnapi cikke arról szól, a magyar miniszterelnök hogyan állította maga mellé a német tartományi vezetőket és mindez mit jelenthet Angela Merkel számára.