Angela Merkel

Éket vernének közénk

Kategória: 
Fotó: MTI

Könnyen porszem kerülhet a berlini gépezetbe, ha megszervezik magukat a kisebb államok. Magyarországon keresztül Lengyelország megregulázása lehet a célja a Sargentini-jelentésnek – mondta a Demokratának Schiffer András. Az LMP-t elhagyó politikus és ügyvéd szerint a Merkel–Macron-tengelynek nem érdeke, hogy a periférián lévő országok szövetkezzenek, ezért a visegrádi négyekben is potenciális veszélyt látnak az európai vezetők.

Merkel nem köt kompromisszumot

Kategória: 
Fotó: MTI/AP/Kerstin Joensson

A tagországok vezetői egyetértenek abban, hogy az Európai Unió nem változtat álláspontján az uniós belső piac ügyeit illetően Nagy-Britannia unióból való kilépése esetén sem - közölte Angela Merkel német kancellár Salzburgban csütörtökön. Emmanuel Macron francia elnök véleménye szerint London javaslata jelenlegi formájában elfogadhatatlan.

Merkel elvonná a határőrizet egy részét a nemzeti hatáskörből

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az illegális migráció elleni harc jegyében meg kell erősíteni az EU külső határának védelmét, és ehhez a külső határon fekvő országoknak át kel adniuk nemzeti kompetenciájuk egy részét a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezetnek - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

Oldalak