Jelenlegi hely

Aradszki András

Politikai nyomás van az atomenergiát használó országokkal szemben

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Politikai nyomás van az atomenergiát használó országokkal szemben, ami a szabályozásban érhető tetten, ugyanis Brüsszelben kicsit eltolódtak a hangsúlyok a megújuló energiák felé, szemben az atomenergia alkalmazásával, az Európai Unió olyan elvárásokat fogalmaz meg, amelyek nehezítik a nukleáris energia rendszerbe állítását - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán, ahol a Prágában ülésezett Európai Nukleáris Energia Fórumról számolt be.

Letették a Mapei új gyárépületének alapkövét

Az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft. 2,4 milliárd forintból bővíti sóskúti gyárát és raktárát, a beruházás alapkövét szerdán tették le.

A magyar emberek érdekét a rezsicsökkentés szolgálja

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar emberek érdekét a kormány által véghezvitt rezsicsökkentés szolgálja, a nemzeti konzultációval arra kérik az embereket, hogy segítsenek megvédeni egyebek mellett a rezsicsökkentés értékeit - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára.

Ragaszkodunk a lakossági áramárak tagállami szabályozásához

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Magyarország továbbra is ragaszkodik a lakossági áramárak tagállami szabályozásához, és ebben több más uniós tagállam is támogatja, ellentétben Brüsszel véleményével - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Biztosított az energiaellátás a nagy hidegben is

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.