Jelenlegi hely

aranykor

Az aranykor krónikája – Sport: stratégiai ágazat

Fotó: MTI, archív

Magyarországon 2011-ben stratégiai ágazattá vált a sport, ami számos pozitív változást eredményezett. A korábbi kedvezőtlen folyamatok pozitív irányba fordultak. Mára rendeződött az egyesületek működésének háttere, számos új létesítmény jött létre vagy újult meg országszerte, a sportolók és az edzők is nagyobb szakmai támogatást és anyagi megbecsülést kapnak, és egyre többen választják kikapcsolódásként a sportot.

Az aranykor krónikája – Lendületben a világ magyarsága

Fotó: MTI, archív

A 2010-es kormányváltás a nemzetpolitikában is fordulatot hozott. Az elszakított országrészek magyarjai végre visszakaphatták magyar állampolgárságukat és vele szavazati jogukat, gazdaságfejlesztési és oktatás-támogatási programok sorozata indult közösségeik megerősítésére, és az anyaország a Kárpát-medencén kívül élő diaszpóra magyarsággal is szorosabbra fonta kapcsolatait.

Az aranykor krónikája – Egészségügy: az újraélesztés megtörtént

Fotó: MTI, archív

Augiász istállója rokokó palota volt ahhoz képest, amit 2010-ben a Fidesz–KDNP-kormány örökölt egészségügyi ellátórendszerként. Eladósodott, lepukkant, gyengén felszerelt kórházak és rendelőintézetek, átláthatatlan várólisták, összekuszált betegutak, betöltetlen háziorvosi praxisok: nagyjából ez a romhalmaz várt megoldásra. Az elmúlt nyolc év lépéssorozatát érdemes számba venni azért, hogy tudjuk: milyen messzire jutottunk azóta.

Az aranykor krónikája – Tovább élő örökségünk

Fotó: MTI, archív

A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében az elkövetkező években országszerte több tucat kastély és vár újul meg. 2020-ig a programban részt vevő, összesen 39 helyszínen 20 kastélyt és 19 várat adnak majd át. Mint Virág Zsolt, a Miniszterelnökség Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa elmondta, a fejlesztés nem egyszerűen felújítást, restaurálást jelent: a műemlékek a mai igényekhez igazodó, új funkciókkal gazdagodnak.

Az aranykor krónikája – Biztonságos ország

2010 óta számos területen javult a biztonság hazánkban. A három csapás törvénynek köszönhetően csökkent a bűncselekmények száma, javult az emberek biztonságérzete. Közel háromszáz kilométeres határzár épült fel, több ezer rendőr és katona, intelligens jelzőrendszer, hőkamerák és határvadászok, illetve jogi határzár tartja távol az illegális határátlépőket. A Magyar Honvédségben az elmúlt negyedszázad legnagyobb haderőfejlesztése zajlik.