Jelenlegi hely

augusztus 20.

Szent István örökségének része Gizella munkája is

Fotó: MTI, archív

„Szent István Gizella nélkül nem tudott volna ilyen csodaszép művet létrehozni” – erről beszélt Böjte Csaba augusztus 20-a alkalmából hétfői videós bejegyzésében.

A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre - jelentette ki Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vasárnap Pécsett, a Magyarok kenyere jótékonysági program központi ünnepségén.

Az államalapítás sikertörténet

Fotó: MTI, archív

Igazi sikertörténetnek nevezte az államalapítást a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője vasárnap Debrecenben, a Szent István-domborműnél tartott beszédében.

A haza semmivel sem pótolható érték

Fotó: MTI, Kovács Tamás

A haza semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Ismét védenünk kell határainkat

Fotó: MTI, Kovács Tamás

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált - mondta Áder János köztársasági elnök államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson.