Jelenlegi hely

Ausztria

Új esély az osztrák-magyar kapcsolatokban

Fotó: MTI, Emmi/Bartos Gyula

Az alakuló osztrák kormány új esélyt jelent az osztrák-magyar kapcsolatokban, az Európai Uniót (EU) viszont közelebb kell vinni az emberekhez - mondta az emberi erőforrások minisztere ausztriai látogatását követően telefonon az MTI-nek.

Hat új átkelő a magyar-osztrák határon

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Hat új átkelő nyílik a magyar-osztrák határon - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.

Jean-Claude Juncker levelét megírta

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Bizottság regnáló elnöke, Jean-Claude Juncker a Twitteren hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet az ausztria választásokon győztes Néppárt elnökének, Sebastian Kurznak írt.

Fordulat jobbra

Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser

Sebastian Kurz jelenlegi külügyminiszter pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) nyerte az ausztriai parlamenti választást. A voksok 31,4 százalékával az első helyen áll, de a többségi kormányzáshoz koalíciós partnerre van szüksége. A második a magyar média valótlan állításaival szemben az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) lett.

Szijjártó Péter: Kurz sosem volt rabja a képmutatásnak

Fotó: MTI, archív

Sebastian Kurz mindig világosan beszélt, és nem volt soha rabja a politikai korrektségnek és a képmutatásnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminiszterei tanácskozására érkezve hétfőn.