Jelenlegi hely

Ausztria

Osztrák belügyminiszter: nőtt a bűncselekmények száma Ausztriában

Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.

Három százalékkal nőtt az elkövetett bűncselekmények száma Ausztriában, ennek egyik lehetséges oka a bevándorlás - idézte Wolfgang Sobotka osztrák belügyminisztert a Die Presse című osztrák lap a hétfői számában.

Közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok - jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és Wolfgang Sobotka belügyminiszter az érintett európai országok belügy- és védelmi minisztereinek szerdán Bécsben tartott találkozóját követően. Magyarországot a tanácskozáson Simicskó István honvédelmi miniszter és Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára képviselte. 

Több ezren élnek elutasított menedékkérelemmel Ausztriában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ausztriában mintegy 3400 bevándorló él, akiknek jogerősen elutasították a menedékkérelmét, közülük 1200 Bécsben lakik - közölte a Die Presse című napilap.

Az osztrák turisztikai szakma bírálja a tervezett burkatilalmat

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció, szerk.

Az osztrák turisztikai szakma tiltakozik a kormány által tervezett burkatilalom, vagyis az arc elfátyolozásának büntetése ellen, amely az ágazat képviselői szerint rosszat tesz Ausztria megítélésének - közölte a Kurier című osztrák lap.

Beiktatták az új osztrák elnököt

Beiktatták hivatalába csütörtökön Alexander Van der Bellent, az új osztrák államfőt, aki személyes hangvételű beszédében az európai béke fontosságát hangsúlyozta, és arról szólt, hogy aki Ausztriában menedéket kér, annak be kell tartania az ottani törvényeket.