Jelenlegi hely

Ausztria

A menekültügy lehet az osztrák választás központi témája

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A pártok menekültüggyel kapcsolatos álláspontja befolyásolhatja leginkább a szavazók döntését és határozza majd meg az őszi előrehozott választás kimenetelét Ausztriában - olvasható egy friss felmérésben, amelyet a Kurier című lap közölt.

Október 15-én tartanák az előrehozott választást Ausztriában

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A parlamenti pártok vezetői megegyeztek abban, hogy október 15-én tartanák az előrehozott parlamenti választást Ausztriában.

Orbán Viktor gratulált az Osztrák Néppárt új elnökének

Fotó: MTI, archív

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak, az Osztrák Néppárt elnökévé történt megválasztásához - tájékoztatta hétfőn Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Aggódnak az osztrákok

Ausztria ismét meg szeretné hosszabbítani a migrációs válság miatt 2015-ben ideiglenesen visszaállított határellenőrzést, és arra számít, hogy az Európai Bizottság támogatja majd a tervet - mondta Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter a Die Welt című német lap szerdai számában.

Húszezer „menekült” vett részt az integrációs tanfolyamokon Ausztriában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mintegy 20 ezer menekült vett részt az Osztrák Integrációs Alap (ÖIF) által szervezett társadalmi beilleszkedési tanfolyamokon, úgynevezett értékkurzusokon 2015 vége óta Ausztriában, és ez a szám a jövőben feltehetően csak növekedni fog - közölte a Der Standard című lap szerdán.