Jelenlegi hely

Ausztria

Az osztrák kormány ellen tüntettek

Képernyőfotó: reuters.com

Ezrek volnultak szombaton Bécs utcáira azt követelve, hogy az európai államok hirdessenek bojkottot az új osztrák kormány ellen - számol be a Reuters hírügynökség.

A külföldi bűnözők fele menedékkérő

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár a héten arról számolt be, hogy 2016-ban Ausztriában a külföldi állampolgárok által elkövetett bűncselekmények vádlottjainak 45,9 százaléka menedékkérő volt - írja a Kronen Zeitung cikkére hivatkozva a Breitbart London.

Ausztriában teljesen elmúlt a Willkommenskultur

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív

Kiszelly Zoltán szerint Ausztriában teljesen elmúlt, Németországban és Svédországban pedig változik a migránsokat üdvözlő befogadási kultúra, az úgynevezett Willkommenskultur.

A migráció a közös pont

Fotó: MTI, archív

A migrációs politikában elfoglalt közös álláspont kedvező a kétoldalú magyar-osztrák kapcsolatok alakulása szempontjából - értékelte az új osztrák kormány hivatalba lépése utáni kilátásokat Kiss J. László Ausztria-szakértő. A Corvinus Egyetem tanára az MTI-nek adott interjújában Sebastian Kurz kancellár európai elkötelezettségét emelte ki.

Az új osztrák kormány közeledhet hazánkhoz

Fotó: MTI, archív

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új osztrák kormány várhatóan nem fog konfrontálódni a menekültpolitika kérdésében Magyarországgal, és a két ország vezetése közeledhet egymáshoz - mondta Molnár Tamás Levente Ausztria-szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.