Jelenlegi hely

Ausztria

Bécsben fogták el a baltás migránst

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egy szomáliai menedékkérő múlt nyáron egy baltával támadt a feleségére, majd elmenekült, és a hatóságok több mint egy éven át nem találták - írja a Breitbart London.

Akár a bevándorlók szavazatai is eldönthetik a választás kimenetelét

Fotók: MTI, ShutterStock.com

Az ausztriai választási kampányban kiemelt helyet kap a bevándorlók ügye, hiszen az ötszázezres csoport szoros választási küzdelem esetén akár el is döntheti a voksolás kimenetelét - írta kedden a Die Presse című osztrák lap összefoglalójában, hozzátéve, hogy a pártok emiatt mind igyekeznek megszólítani a külföldi származású osztrákokat.

Meg kell fékezni a bevándorlást!

Az illegális bevándorlás megfékezése mellett állt ki Christian Kern osztrák kancellár, a nagyobbik kormánypárt, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke egy vasárnap megjelent interjúban, amelyben arról is beszélt, hogy növelni kell az elutasított menedékkérelemmel rendelkezők Ausztriából történő visszatoloncolását.

Román-magyar-szlovák-osztrák eszmecsere

Fotó: MTI/KKM

Az első világháború eseményeinek román-magyar-szlovák-osztrák megvitatását kezdeményezte Teodor Melescanu román külügyminiszter a Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel folytatott szerdai bukaresti megbeszéléseken.

Megkezdték az osztrákok a migránsok átvételét

Ausztria az uniós menekültelosztási program keretében megkezdte menedékkérők Olaszországból történő átvételét - számolt be róla pénteken a Die Presse című osztrák napilap.