Jelenlegi hely

Ausztria

Húszezer „menekült” vett részt az integrációs tanfolyamokon Ausztriában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mintegy 20 ezer menekült vett részt az Osztrák Integrációs Alap (ÖIF) által szervezett társadalmi beilleszkedési tanfolyamokon, úgynevezett értékkurzusokon 2015 vége óta Ausztriában, és ez a szám a jövőben feltehetően csak növekedni fog - közölte a Der Standard című lap szerdán.

Bécsben további tízezer nyelvtanfolyami helyet kínálnak

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egy éven át további tízezer német nyelvi tanfolyamhelyet kínálnak a „menekülteknek” Bécsben - jelentették be a város illetékesei hétfőn.

Egy milliárd eurót különítenének el Görögországnak az osztrákok

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az Európai Beruházási Bank (EBB) infrastruktúrafejlesztési projektjeiből egy milliárd eurót különítene el Görögországnak Hans Jörg Schelling osztrák pénzügyminiszter, aki minderről a Der Standard című osztrák lap hétfőn megjelent interjújában beszélt.

Mintegy ezer „menekült” adott meg hamis adatot az életkoráról Ausztriában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Tavaly mintegy ezer Ausztriába érkező „menekült” adott meg hamis adatot az életkoráról, az osztrák kormánynak hárommillió eurós többletköltséggel járt a gyanús esetek kiszűrése - számolt be a Kurier című osztrák lap hétfőn.

Ausztriának is részt kellene vennie a tehermentesítésben

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Ausztriában benyújtott menedékkérelmek száma jelentősen visszaesett, Olaszország és Görögország pedig továbbra is nyomás alatt áll, és szükségük lenne a tehermentesítésre - áll az osztrák sajtó értesülése szerint abban a levélben, amellyel Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke válaszolt Christian Kern osztrák kancellárnak az európai uniós áthelyezési program végrehajtásáról szóló megkeresésére.