Jelenlegi hely

Bakondi György

A határt őrizni kell

Fotó: MTI, archív

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az európai országokat és polgáraikat „biztonsági, gazdasági, szociális és kulturális” szempontból sem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy önmagukat feladva próbáljanak segíteni azokon, akik adott esetben rászorulnak.

Újabb biztonsági kihívás

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Újabb, súlyos veszélyt jelentenek Európa számára a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet visszaáramló harcosai - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Sorsdöntő lesz ez az év

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Biztonsági szempontból sorsdöntőnek nevezte az évet a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója budapesti sajtótájékoztatóján. Bakondi György hangsúlyozta, hogy Brüsszelben nyárra el akarják fogadni az érkezők elosztását szabályozó új, felső kvóta nélküli rendszert.

A 24. órában vagyunk

Fotó: MTI, archív

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a "24. órában vagyunk, hogy megerősítsük az Európai Unió határőrizeti rendszerét" a tömeges illegális bevándorlás távoltartására, az európai emberek biztonságának garantálására.

A magyar hatóságok garantálják az ünnepek biztonságát

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar hatóságok mindent megtesznek a lakosság védelme érdekében: a rendőrség, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.