Jelenlegi hely

Beata Szydlo

A V4 megnyerte az EU-val folytatott vitát

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Lengyelország és a visegrádi csoport megnyerte az Európai Unióval folytatott vitát a migrációs politikáról, Varsó határozott politikájának hatására megváltozott a migrációs válságról kialakul felfogás - jelentette ki Beata Szydlo lengyel kormányfő Varsóban a kabinet munkájának első két évét értékelve.

Helyes a választott út

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

A lengyel és a magyar kormány által választott út az illegális bevándorlás kezelésében helyesnek bizonyult - hangsúlyozta Beata Szydlo lengyel kormányfő Varsóban, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel  tárgyalt. 

Kevesebb Brüsszelt, erősebb nemzetállamokat!

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

A Lengyelországgal szembeni jogállami kritikák alaptalanok - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Varsóban, Beata Szydlo lengyel kormányfővel közös sajtótájékoztatón.

Közös Magyarország és Lengyelország álláspontja

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az európai uniós ügyeket illetően egybeesik Magyarország és Lengyelország álláspontja - jelentette ki sajtóértekezletén a lengyel kormányfő, hangsúlyozva, hogy a lengyel fél nagy reményeket fűz Orbán Viktor pénteki varsói látogatásához.

Egekben a lengyel kormány népszerűsége

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Lengyelország tradicionálisan konzervatív, nacionalista kormánya soha nem látott támogatottságot élvez annak ellenére, hogy a nemzetközi sajtó a külföldi szervezetek által pénzelt kormányellenes tüntetésektől hangos - olvasható a Breitbart London cikkében.