Jelenlegi hely

Belgium

Autós üldözés, lövöldözés Brüsszelben

A belga rendőrség a brüsszeli Molenbeek negyedben autós üldözés után rálőtt egy gépkocsira, amelynek sofőrje utóbb azt állította, hogy robbanószer van nála, ennek azonban semmi nyomát nem találták a tűzszerészek - közölték a hatóságok kedd este.

Újabb terrortámadástól tart Belgium

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A belga államügyészség szerint az elmúlt napok sikeres rendőrségi akciói miatt a terroristák sarokba szorítva érezhetik magukat az országban, ami újabb terrorcselekmények elkövetéséhez vezethet, a tavaly márciusban, két helyszínen elkövetett brüsszeli merényletekhez hasonlóan.

Menekültek elől menekülnek

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Az utóbbi években egyre több holland és belga állampolgár telepedik le Magyarországon, mert elegük van a bevándorlókból és biztonságban szeretnének élni. Négy dél-dunántúli településen kérdeztünk hollandokat és belgákat, miért tartják Magyarországot hazájuknál vonzóbb országnak.

Kevesebb szélsőségest tartanak megfigyelés alatt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egyre kevesebb szélsőségest tartanak fokozott megfigyelés alatt Belgiumban a szigorúbbá vált hatósági kritériumok miatt - írta a La Libre Belgique című belga napilap a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) információira hivatkozva.

Belga miniszterelnök: „Nem fogom eltűrni!”

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A belga kormánynak nem áll szándékában engedélyezni, hogy az országban élő törökök részt vegyenek a halálbüntetés visszaállításáról tartandó népszavazáson - jelentette ki Charles Michel miniszterelnök az RTBF a közszolgálati rádiónak és televíziónak adott interjúban.