Jelenlegi hely

Belgium

Még a migrációs államtitkárt is feljelentették

Menekültek megsegítését támogató civil szervezetek feljelentést tettek Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár, Philippe Close, Brüsszel főpolgármestere és Bernard Clerfayt, a főváros Schaerbeek kerületének polgármestere ellen migránsokkal szemben tanúsított, szerintük embertelen és megalázó bánásmód miatt - közölte a La Libre Belgique című belga napilap szerdán.

Az Iszlám Állam katonája késelt

Az Iszlám Állam „katonája” volt a pénteken végrehajtott brüsszeli késeléses támadás végrehajtója - közölte a dzsihadista terrorszervezet a szócsövének tekinthető Aamák hírügynökségen keresztül.

Autós üldözés, lövöldözés Brüsszelben

A belga rendőrség a brüsszeli Molenbeek negyedben autós üldözés után rálőtt egy gépkocsira, amelynek sofőrje utóbb azt állította, hogy robbanószer van nála, ennek azonban semmi nyomát nem találták a tűzszerészek - közölték a hatóságok kedd este.

Újabb terrortámadástól tart Belgium

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A belga államügyészség szerint az elmúlt napok sikeres rendőrségi akciói miatt a terroristák sarokba szorítva érezhetik magukat az országban, ami újabb terrorcselekmények elkövetéséhez vezethet, a tavaly márciusban, két helyszínen elkövetett brüsszeli merényletekhez hasonlóan.

Menekültek elől menekülnek

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Az utóbbi években egyre több holland és belga állampolgár telepedik le Magyarországon, mert elegük van a bevándorlókból és biztonságban szeretnének élni. Négy dél-dunántúli településen kérdeztünk hollandokat és belgákat, miért tartják Magyarországot hazájuknál vonzóbb országnak.