Jelenlegi hely

Belgium

Veszélyes szaúdi befolyás Belgiumban

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A Belgiumban tevékenykedő radikális imámok szaúdi támogatások által elért befolyásának veszélyeire hívta fel a figyelmet a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) - írta a La Libre Belgique című belga napilap szerdán.

Több mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Több mint 600 kísérő nélküli kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumban, nagyjából kétszer annyi, mint az ezt megelőző években - jelentette hétfőn a belga sajtó.

Április 23-án hirdetnek ítéletet

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Április 23-án lesz ítélethirdetés Salah Abdeslam gyilkossági kísérlet miatti brüsszeli büntetőperében - jelentette be csütörtökön az ügyben eljáró belga bíróság.
 

Pesti Srácok Molenbeekben

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Pesti Srácok portál munkatársai Brüsszel Molenbeek negyedében járva arról számoltak be az M1 aktuális csatornán szombaton, hogy a városrészbe belépve az ember azt érzi, hogy idegen. Hangsúlyozták, hogy a negyedben a lakosok döntő többsége muszlim vallású bevándorló.

Hazafias flamand fiatalok akcióban

Képernyőfotó: YouTube.com

Amikor a Belgium flamand régiójában található Gent városának Gravensteen kastélyára migránssimogató aktivisták egy hatalmas uniós zászlót helyeztek el, benne az “Európa lehet más” felirattal, a hazafias flamand fiatalokat tömörítő Schild & Vrienden tagjai akcióba lendültek.