Jelenlegi hely

Belgium

Migránsok támadtak rendőrökre

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mintegy negyven migráns támadt civil ruhás rendőrökre péntekre virradóra Belgiumban egy benzinkút parkolójában, ahol a Nagy-Britanniába tartó bevándorlók gyakran próbálkoznak feljutni a szigetországba tartó járművekre - jelentette a helyi sajtó.

Csökkenthetik a terrorfenyegetettségi szintet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hármasról kettes fokozatúra csökkenthetik a terrorfenyegetettségi szintet Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap Jan Jambon belga belügyminiszter nyilatkozatát idézve kedden.

2017: terrorista támadások, migrációs kihívások

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egyebek között a terrorista támadások, a dzsihadista indíttatású akciók, a migráció okozta problémák megoldása és a leváltott katalán elnök pere hívta fel a nemzetközi figyelmet a belgiumi eseményekre 2017-ben.

Az Iszlám Állam megfenyegette Belgiumot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Iszlám Állam egy videoüzenetben terrortámadás elkövetésével fenyegette meg több európai és tengeren túli ország mellett Belgiumot - közölte a La Libre Belgique című belga napilap szerdán.

Dzsihadistákat ítéltek el

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az illetékes belga fellebbviteli bíróság megerősítette az ügyben eljáró büntetőbíróság korábbi ítéletét, amely egy belga dzsihadista csoport két tagját jogerős szabadságvesztésre ítélte - közölte a La Libre Belgique című belga napilap.