belügyminisztérium

Változatlan célokkal vezetné a Belügyminisztériumot

Kategória: 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Pintér Sándor változatlan célok mellett kezdené meg negyedik belügyminiszteri ciklusát, amelyben továbbra is Magyarország kultúrájának, nemzeti szuverenitásának megvédésére kíván törekedni a rend és a biztonság megtartása mellett. A régi-új tárcavezető erről az Országgyűlés honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottságának összevont ülésén beszélt hétfőn Budapesten.

Nagyobb szigor, kevesebb bűncselekmény

Kategória: 
Kerékpáros járőrök

A rend a legfontosabb közösségi érték

Ugye, emlékszünk arra a kifejezésre, hogy „megélhetési bűnözés"? Ez a fogalom indokolatlanul toleráns volt bizonyos kisebb súlyú bűncselekményfajtákkal szemben, és nem törődött azzal, hogy néhány tízezer forint elvesztése majdhogynem végzetes problémát is okozhat például egy egyedülálló, nyugdíjas embernek.

Belügyminisztérium: az emberkereskedelem a modern kori rabszolgaság

Kategória: 
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az emberkereskedelem a mai modern kori rabszolgaság és egyre több embert érint - hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára az áldozatsegítés és emberkereskedelem témakörében megrendezett, "II. Mennyit érsz?" című szakmai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.

Belügyminisztérium: már több mint kétezer érdeklődő a határvadász toborzáson

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Szeptember elseje óta már több mint kétezren kértek tájékoztatást a határvadász bevetési osztályokba jelentkezés részleteiről az Országos Rendőr-főkapitányságon működő Országos Toborzó Központban - közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtök reggel az MTI-vel.