Jelenlegi hely

Benjamin Netanjahu

Izrael a migránsoknak: repülőjegy vagy börtön

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Izrael egyértelmű választási lehetőséget kínál az országban tartózkodó, több tízezer afrikai migránsnak: vagy március végéig távoznak, vagy börtönbe kerülhetnek - olvasható a The New York Times cikkében.

Szimpátiatüntetés Netanjahu mellett

A kormányzó izraeli jobboldali Likud párt szerda este nagygyűlést rendezett Tel-Avivban a korrupciós vádak miatt nehéz helyzetbe került Benjámin Netanjahu miniszterelnök támogatására - jelentette az izraeli tízes tévécsatorna.

A növekedés és a biztonság erőt ad

Az izraeli miniszterelnök mostani látogatása feladja a leckét azoknak, akik azt a képet próbálják kialakítani a nemzetközi nyilvánosságban, hogy a magyar kormány nem tesz meg mindent az antiszemitizmus ellen – mondta a Demokratának Szijjártó Péter. A külügyminiszter a visegrádi csoport magyar elnöksége nagy sikerének tartja, hogy az első 18 nap alatt ide látogatott az egyiptomi elnök, az izraeli miniszterelnök, valamint több külügyminiszter is.

Úton a sikeres gazdasági együttműködés felé

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a magyar-izraeli üzleti fórumon tartott záróbeszédében.

Közösen a terrorizmus ellen

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Benjámin Netanjahu javaslatára közös, terrorizmus elleni munkacsoport jön létre a visegrádi négyek (V4) országaival - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a V4 országok és Izrael kormányfőjének tanácskozását követően.