Jelenlegi hely

Berlin

Terroristákat fogtak Berlinben

Fotó: Shutterstock illusztráció

Razziát tartottak csütörtökön Berlinben feltételezett iszlamista terroristáknál - írta a BZ című helyi lap a hírportálján. A berlini tartományi legfőbb ügyészség szóvivője megerősítette az értesülést, és elmondta, hogy egyebek között állam elleni súlyos bűncselekmény előkészítésének gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Antiszemita demonstrációk Berlinben

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az antiszemita tüntetések megtiltását sürgeti a németországi zsidóság legnagyobb szervezete a Jeruzsálem státusza körüli vitával kapcsolatban tartott berlini demonstrációk miatt, amelyeken izraeli zászlókat égettek.

Kinyilatkoztatás helyett egyetértés

Fotó: MTI, archív

A különösen Európa nyugati részéről érkező "kinyilatkoztatások és tanítások" helyett a tagállamok közötti egyetértésre kell felépíteni az Európai Unió jövőjét - hangsúlyozta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön Berlinben egy nemzetközi tanácskozáson.

Bűnöző migránsok Berlinben

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az elmúlt évben Berlinben történt bűncselekmények 45 százalékát nem német állampolgárok követték el, derül ki a legújabb bűnözési adatokból.

Megtámadtak Berlinben egy embert, mert keresztet viselt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Megtámadtak Berlinben egy fiatalembert, mert nyakláncán keresztet viselt - jelentette a Die Welt című német lap a hírportálján.