Jelenlegi hely

bérunió

A Jobbik szerint V4 helyett V11-re volna szükség

Fotó: MTI, archív

A Jobbik az elvándorlás megakadályozásának érdekében 11-re bővítené ki a visegrádi együttműködésben (V4) részt vevő országok számát, a magyar V4-elnökség alatt pedig prioritásként kezelné az európai bérunió kérdését. Az utóbbi témáról a párt elnöke és frakcióvezető-helyettese a hét elején Lengyelországban egyeztetett.

A Jobbik a bérunióban látja a megoldást

Fotó: MTI, archív

A Jobbik szerint a bérunió, a bérlakásépítési program és a kiterjesztett lombikprogram is segítene a kivándorlás megakadályozásában és a magyar demográfiai adatok javításában. Az ellenzéki párt biztosítaná a levélben való szavazást is a külföldre kivándorolt magyaroknak.

Jobbikos blöff

Fotó: MTI, archív

A Jobbik európai béruniót követel Brüsszeltől, amelyért hamarosan aláírásgyűjtésbe is kezd. Van-e realitása az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elvének, vagy az egész csak egy üres politikai blöff? Az. Üres blöff.

A Jobbik megint Brüsszel szekerét tolja

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz szerint a Jobbik Gyurcsány Ferenccel és a szocialistákkal együtt ismét „Brüsszel szekerét tolja” a béruniós polgári kezdeményezéssel, pedig, ha az unió dönthetne az adókról és a bérekről, azzal nem a magyar emberek járnának jól.

A Jobbik sokszorosan túlteljesítene

Fotók: MTI, archív, szerk.

A Jobbik által az európai bérunióért indított polgári kezdeményezés keretében egy év van arra, hogy egymillió aláírást összegyűjtsenek - mondta az ellenzéki párt elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, Gyöngyösön.