Jelenlegi hely

birkózás

Üzenet a szőnyegről

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A sport az sport, a politika meg politika. A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, mondják. Ezzel szemben, ahogy az élet minden területén, úgy a sportban is sorsdöntő lehet az április 8-i nap. A hazai világbajnokságra készülő Magyar Birkózó Szövetség elnökével, a Fidesz képviselőjelöltjével, Németh Szilárddal beszélgettünk.

Letették a Kozma István Birkózó Akadémia alapkövét

Fotó: MTI, Illyés Tibor

Ünnepélyes keretek között letették kedden a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapkövét; a létesítmény egy multifunkcionális sportcsarnokból, illetve egy birkózó szakkollégiumból és képzési központból áll majd.
 

Így készülnek a vébére birkózóink

Fotó: demokrata.hu

Hét hónappal az őszi budapesti világbajnokság előtt sajtónyilvános edzést tartott Tatán Sike András szövetségi kapitány a magyar birkózó válogatottnak.
 

A hazai birkózó sport reménységei

Talán még sohasem volt egyszerre olyan sok olimpiai és világbajnok, sporthíresség a miskolci Városi Szabadidő Központban, mint ezen a hétvégén.

„Wrestling, wrestling!”

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A tavalyi, fényesre sikeredett budapesti vizes világbajnokság után idén októberben birkózó-világbajnokságot rendez Magyarország. A megtiszteltetés nemcsak a birkózóknak szól, hanem a magyar sportdiplomáciának és az ország megnövekedett tekintélyének is. A hazai birkózósport egyik legnagyobb klasszisával, az olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok Hegedűs Csabával, az őszi esemény egyik nagykövetével beszélgettünk.