Jelenlegi hely

bíróság

Megkezdődött a megismételt elsőfokú eljárás

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ártatlannak vallotta magát a vörösiszapper elsőrendű vádlottja hétfőn a megismételt elsőfokú eljárás első tárgyalási napján tartott meghallgatásán, az ügyet a Győri Törvényszék tárgyalja a Veszprémi Törvényszéken.

Bíróság előtt a kötelezettségszegési eljárások

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az Európai Bírósághoz fordult csütörtökön az Európai Bizottság (EB), a harmadik szakaszba léptetve ezzel egyszerre a civil törvény, a felsőoktatási jogszabály-módosítás, illetve a menekültkvóták elutasítása miatt Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárásokat.

Támadni veszélyes!

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A jogos védelem kapcsán az elmúlt években egymásnak ellentmondó ítéletek születtek a bíróságokon. A Kúria az idén az új büntető törvénykönyv alapján bűncselekmény hiányában két olyan vádlottat is felmentett, akiket az alsóbb fokú bíróságok elítéltek. Mi az oka, hogy a Kúria kivételével a bíróságok vádlottként kezelik a jogtalan támadások ellen védekező személyt?

Egy hét múlva kezdődik Bróker Marcsi pere

Fotó: MTI, archív

Egy hét múlva, november 6-án kezdődik meg a Szolnoki Törvényszéken a Kun-Mediátor-ügyként ismertté vált büntetőper, amelyben több mint kétszáz tanút hallgatnak meg és csaknem hatszáz nyomozati vallomást fognak felolvasni - közölte Papp Judit, a törvényszék sajtószóvivője hétfőn sajtótájékoztatón.

Újraindult Ahmed H. tárgyalása

Fotó: MTI, archív

Elkezdődött a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt, Cipruson élő szír férfi ügyének megismételt elsőfokú tárgyalása hétfőn a Szegedi Törvényszéken.