Jelenlegi hely

bölcsőde

165 éve nyílt meg az első magyar bölcsőde

Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - idézte fel a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Gyarapodnak a munkahelyi bölcsődék

Munkahelyi bölcsőde létrehozásához pályázhatnak támogatásra vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek, a pályázat keretösszege hatmilliárd forint - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár kedden az MTI-vel.

Nő a gyermekintézmények férőhelyeinek száma

Fotó: MTI, archív

+10 ezer

A kormány által megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően ma tízezerrel több kisgyermek járhat óvodába, mint hat évvel ezelőtt, a közeljövőben pedig a bölcsődei férőhelyek száma is ugyanennyivel emelkedhet.

Az Emmi a középfokú végzettségű bölcsődei nevelők felsőoktatási képzését segítené

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt szeretné, ha a jövőben minél többen választanák a bölcsődei pályát, és a most középfokú végzettségű kisgyermeknevelők közül minél többen szereznének felsőoktatási végzettséget; ennek érdekében több egyszerűsítést is bevezetnének. 

Százmilliárd forintot különítettek el a bölcsődék és óvodák fejlesztésére

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A növekvő igényekhez igazodva a kormány százmilliárd forintot különített el erre a fejlesztési időszakra a bölcsődék és óvodák kapacitásának bővítésére, új intézmények létesítésére, illetve a meglévők korszerűsítésére - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság - és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.