Jelenlegi hely

bölcsőde

Jövőre több mint 36 milliárd forint jut a bölcsődékre

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Jelentősen emelik a bölcsődék finanszírozását jövőre. A 2018-as költségvetésben két és félszer akkora összeg áll majd rendelkezésre: az idei 16,5 milliárd forinthoz képest 36,6 milliárd forint - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumánakcsalád-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Budapesten, a Ringató egyesület családi napján.

165 éve nyílt meg az első magyar bölcsőde

Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - idézte fel a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Gyarapodnak a munkahelyi bölcsődék

Munkahelyi bölcsőde létrehozásához pályázhatnak támogatásra vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek, a pályázat keretösszege hatmilliárd forint - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár kedden az MTI-vel.

Nő a gyermekintézmények férőhelyeinek száma

Fotó: MTI, archív

+10 ezer

A kormány által megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően ma tízezerrel több kisgyermek járhat óvodába, mint hat évvel ezelőtt, a közeljövőben pedig a bölcsődei férőhelyek száma is ugyanennyivel emelkedhet.

Az Emmi a középfokú végzettségű bölcsődei nevelők felsőoktatási képzését segítené

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt szeretné, ha a jövőben minél többen választanák a bölcsődei pályát, és a most középfokú végzettségű kisgyermeknevelők közül minél többen szereznének felsőoktatási végzettséget; ennek érdekében több egyszerűsítést is bevezetnének.