Jelenlegi hely

bor

Furmint és más

Tokaj-Hegyalja közel 60 pincészete sorakoztatja fel több mint 150 legszebb borát az idei Tokaji Március Nagykóstolón.

Bormaraton

Fotó: demokrata.hu

Immár tizenkettedik alkalommal szerveztek országos borversenyt a CBA logisztikai központjában. Az ország legnagyobb kereskedelmi célú borseregszemlén a hagyományokhoz híven a szakma legjobbjai döntöttek arról, milyen borok kerülnek ki a Príma, illetve a CBA üzletek polcaira.
 

Sikerrel szerepelt a tokaji aszú

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Patricius Borház 2007-es évjáratú, 6 puttonyos tokaji aszúját választották a világ negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 (A világ legjobb bora 2017) borversenyen - közölte a borászat az MTI-vel csütörtökön.

Furmint Február

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Országszerte számos rendezvény segít megismerni az egyik legígéretesebbnek tartott Kárpát-medencei szőlőfajtát, a furmintot: pénteken Debrecenben nagyszabású sétáló kóstoló és szakmai workshop, szombaton Mádon a helyi termelők kóstolója, február 23. és 25. között pedig a Káli-medencében borvacsora, dűlőtúra és szakmai előadások várják az érdeklődőket.
 

Klasszikusok karácsonykor: hal, bejgli, bor

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A halételek és a káposztás egytátételek mellett főként üdítőt és gyümölcsleveket fogyasztanak a magyarok a karácsonyi vacsoránál, míg a szeszesitalok közül, a bor örvend a legnagyobb népszerűségnek - derült ki a Kutatópont Kft. Blikk számára készített, decemberben végzett 2000 fős felnőtt lakosságra reprezentatív online kutatásából.