Jelenlegi hely

bor

Felértékelődnek a magyar borok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Magyarországhoz hasonlóan Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban is éreztette hatását a szélsőséges időjárás, az utóbbi három országban ennek következtében 10-20 százalékkal kevesebb szőlő terem, ez felértékeli a magyar borokat és reménykeltő az exportra nézve - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Kiemelkedő minőségű bortermés várható

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A tavalyi 2,8 millió hektoliterhez hasonló mennyiségű, de kiemelkedő minőségű bortermés várható az idén Magyarországon - mondta a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa az MTI-nek.

Somlói Juhfark Ünnep Somlójenőn

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az elmúlt tíz év legjobb évjáratainak borain keresztül mutatja be Somló emblematikus szőlőfajtája, a juhfark lehetőségeit a Somlói Juhfark Ünnep szeptember 23-án Somlójenőn.

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A több mint 40 fellépő mellett családi- és gyerekprogramokkal, valamint kiállításokkal is várják az érdeklődőket a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon szeptember 2-án és 3-án több mint tíz helyszínen. 

Ezerarcú ezerjó

Keletről a Vértes, nyugatról a Bakony öleli, a szomszédban pedig Csókakő vára vigyázza Mórt. A Győrt Székesfehérvárral összekötő egykori római hadiút, a mai 81-es számú országút mentén fekvő kisváros a nevével fémjelzett borvidék központja, markáns, jól beazonosítható stílusú, a széles közönség előtt mégsem eléggé ismert borok termőhelye.