Jelenlegi hely

bor

Bemutatták a BalatonBor második évjáratát

Fotó: www.vincemagazin.hu

Huszonnégy pincészet részvételével készült el a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata; az egységes megjelenésű palackokba a termelők 2016-os olaszrizlingje kerül.

Áprilisi tél: veszélyben a szőlőtermés?

A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre – nyugtatja meg egyelőre az aggódókat a Borháló.

Badacsony, Badacsony, te csodás!

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Rekordszámú látogatót vonzott az idei Badacsony New Yorkban bemutató a budapesti New York Palotába. A minden korábbinál nagyobb érdeklődés örvendetes, hiszen nagy nevű, de valós értékeiben, azok mélységeiben csak kevéssé ismert borvidékről van szó.

Elegáns. Magyar. Kékfrankos.

Mindig nagyot szól hazánk borvidékein a bordeaux-i honosságú cabernet franc, ha épp ráér, az ugyanonnan való cabernet sauvignon is kibontakozik, a Burgundiából hozzánk került pinotnoir is varázslatos, ha épp arra van kedve – de azért az igazán magyar vörösbort a kékfrankosnak köszönhetjük.

VinCE nyolcadszor

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Közép-Európa borfővárosa vitán felül Budapest. Hazánkra figyelnek a Kárpát-medence országai, a magyar bor pedig fokozatosan újraszervesül a nemzetközi borvilággal.