Jelenlegi hely

bor

Egyre többeket fenyeget a melanóma

Ugrásszerűen nőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem másfélszeresére - olvasható a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Bor- és halünnep Balatonfüreden

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a Balatoni Bor- és Halünnep, amelyen a gasztronómiai kínálat mellett koncertek várják a látogatókat. A hétfőig tartó fesztiválon fellép a Sebő együttes és Huzella Péter is.

Fuxli, Szekszárd, közösen

Fotó: facebook.com/wineglasscommunication, szerk.

Már nem rozé, még nem vörösbor: siller. A hagyományos magyaros ételek legjobb kísérője, bár az áttörés várat még magára. Szekszárd mégis hisz benne, és példás együttműködéssel képviseli a borvidéken fuxlinak tisztelt különlegesség ügyét.

Bemutatták a BalatonBor második évjáratát

Fotó: www.vincemagazin.hu

Huszonnégy pincészet részvételével készült el a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata; az egységes megjelenésű palackokba a termelők 2016-os olaszrizlingje kerül.

Áprilisi tél: veszélyben a szőlőtermés?

A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre – nyugtatja meg egyelőre az aggódókat a Borháló.