Jelenlegi hely

bor

Ezerarcú ezerjó

Keletről a Vértes, nyugatról a Bakony öleli, a szomszédban pedig Csókakő vára vigyázza Mórt. A Győrt Székesfehérvárral összekötő egykori római hadiút, a mai 81-es számú országút mentén fekvő kisváros a nevével fémjelzett borvidék központja, markáns, jól beazonosítható stílusú, a széles közönség előtt mégsem eléggé ismert borok termőhelye.

Csütörtöktől Debreceni Bor- és Jazznapok

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Csütörtökön kezdődik a Debreceni Bor- és Jazznapok, négy nap alatt 18 borvidék 76 borászata, illetve 12 ország képviseletében, 44 koncerten 179 dzsesszzenész mutatkozik be a Nagyerdőben - közölték a szervezők. 

Borfesztivál a Badacsonyban

Pénteken kezdődik a Badacsony Bor7, amelyen a borvidék 14 pincészete, esténként pedig könnyűzenei programok, többek között a Kerekes Band, a Lóci játszik és a dél-afrikai Sean Koch Trio koncertjei várják a látogatókat.

Franco Nero lesz a díszvendég

Fotó: MTI, archív

Franco Nero olasz filmsztár lesz a díszvendég a XXI. Egri Bikavér Ünnepen, amelyet július 6. és 9. között rendeznek meg a hevesi megyeszékhelyen - jelentette be a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője.

Rozé Fesztivál Villányban

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.