borkultúra

A tokaji aszú ünnepe

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

 

Tavaly december 10-én tartották meg először a világ legkiválóbb édes borkülönlegességének napját. A nemzetközi kitekintésű esemény kirobbanó sikere a kezdeményezőket is meglepte. Mint Kézdy Dániel borszakíró, a Nemzetközi Aszú Day ötletgazdája elmondta, nem várt helyekről is érkeztek pozitív visszajelzések, és olyanok is megkedvelték az aszút, akik korábban nem rajongtak az édes borokért.

Ismeri a mátrai bort?

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A mátrai borok egyre magasabb minőséget képviselnek, számos pincészetnél szinte váratlanul zajlott le egy komoly generációváltás, megjelentek a 25 és 35 év közötti fiatal borászok, akiket az idősebbek lelkesen támogatnak. Ez óriási lehetőségeket jelent, de nagy lemaradást kell behoznunk, hogy megmutathassuk a borvidék sokszínűségét, ezért kezdeményeztük egy ötéves borvidéki marketingstratégia megalkotását – mondta a Demokratának Kovács Zita, a Mátrai Hegyközségi Tanács nemrég megválasztott elnöke.

Oldalak