Jelenlegi hely

Brexit

Migránspolitikától a brit kilépésig

A németországi események visszavonhatatlanul bebizonyították, hogy a bevándorlási hullám minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetettségét okozta Európában, és hogy az eddig tabuként kezelt integrációs politikák egy része is megbukott. Most már Európa biztonsága és az európai életforma túlélése a tét. Az európai vezető politikusoknak végre az európai emberek biztonságát kellene szem előtt tartani – mondta a Demokratának Szijjártó Péter.

"Nagy-Britannia nem hagyja magára Magyarországot"

Fotó: MTI, Balogh Zoltán

Bár Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót, nem hagyja magára Európát, illetve Magyarországot - mondta Boris Johnson brit külügyminiszter pénteken Budapesten.
 

Maradhat a közös biztonságpolitika

Fotó: Shutterstock illusztráció

Nagy Britannia kilépése az unióból rengeteg kérdést vet fel, ezek általában a gazdasággal kapcsolatosak, a biztonságra viszonylag kevesebb figyelem irányul, holott a Brexit az unió védelem- és biztonságpolitikáját is befolyásolja, de hogy mennyiben, arról Nagy-Britannia budapesti nagykövetét kérdezték a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Farage készen áll a harcra

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Brexit atyjaként is emlegetett Nigel Farage, a UKIP korábbi vezetője tegnap felszólalt a legnagyobb amerikai konzervatív konferencián, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference).
 

Szó sem lehet második Brexit-népszavazásról

Fotó: Shutterstock illusztráció

Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről, a 2016 nyarán született döntést nem lehet megmásítani - nyomatékosította Theresa May brit kormányfő szombaton a müncheni biztonságpolitikai konferencián.