Jelenlegi hely

Brexit

Migránspolitikától a brit kilépésig

A németországi események visszavonhatatlanul bebizonyították, hogy a bevándorlási hullám minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetettségét okozta Európában, és hogy az eddig tabuként kezelt integrációs politikák egy része is megbukott. Most már Európa biztonsága és az európai életforma túlélése a tét. Az európai vezető politikusoknak végre az európai emberek biztonságát kellene szem előtt tartani – mondta a Demokratának Szijjártó Péter.

Aggódnak a britek az orvoshiány miatt

Ötszázzal növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát jövő évtől Angliában, részben az általános orvoshiány, részben pedig az attól való félelmek miatt, hogy az Egyesült Királyság európai uniós tagságának várható megszűnésével távozhat a szigetországban dolgozó EU-s orvosok egy része.

2019-ben zárulnak a brit kapuk

2019 márciusában megszűnik az Európai Unióból érkező munkavállalók szabad beáramlása Nagy-Britanniába - nyomatékosította hétfőn a szigetország kormányfőjének hivatala.

Londonnak tisztáznia kell az álláspontját

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Egyesült Királyságnak tisztáznia kell az álláspontját az európai uniós kilépés legfőbb kérdéseire vonatkozóan a kiválási tárgyalások következő, augusztus végi fordulóján - jelentette ki Brüsszelben Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Megkezdődött a tárgyalások második fordulója

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Megkezdődött az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások második fordulója hétfőn Brüsszelben.