Jelenlegi hely

brüsszel

Megerősödhet az EU-ellenesség

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A varsói reformintézkedéseket érő uniós és nyugati bírálatok végső soron az Európa-ellenes érzelmek megerősödéséhez vezethetnek Lengyelországban - figyelmeztetett Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Brüsszelben.
 

Brüsszel el akarja távolítani a kormányt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a brüsszeli bürokraták nagy része migrációpárti, és el akarja távolítani a bevándorlást ellenző magyar kormányt.
 

Újabb brüsszeli kampányjelentés készült

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Magyarországról szóló brüsszeli országjelentés egy újabb kampányjelentés, Brüsszel beavatkozik a magyar választási kampányba, a jelentéssel pedig az ellenzéket segíti - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
 

Lengyelországot támadták

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A felszólalók többsége súlyos aggodalmát fejezte ki a jogállamiság lengyelországi helyzete miatt az Európai Parlament (EP) szerdai brüsszeli plenáris ülésén, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a bírálatok nem a lengyel nép, hanem a varsói kormány politikája ellen irányulnak.
 

Brüsszel eredményeket vár

Fotó: Shutterstock illusztráció

Folyik a párbeszéd az Európai Bizottság és Lengyelország között a vitatott jogállamisági kérdésekben, a további lépések attól függenek, hogy a lengyel hatóságok hajlandóak-e orvosolni a felvetett problémákat - jelentette ki kedden a brüsszeli testület első alelnöke.