Jelenlegi hely

brüsszel


Brüsszel mecseteit szalafisták irányítják

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az iszlám szélsőséges irányzatát követő szalafisták kezében vannak a brüsszeli mecsetek, amin változtatni kell, olyan imaházakra van szükség, amelyek a kormány ellenőrzése alatt állnak - jelentette ki Yvan Mayeur, a belga főváros polgármestere a De Morgen című napilapnak adott interjújában.

A terrortámadások áldozataira emlékeztek Brüsszelben

Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metrómegállónál Fülöp belga király, Charles Michel belga miniszterelnök és az elhunytak hozzátartozóinak részvételével egyperces néma csenddel emlékeztek meg az egy évvel ezelőtt elkövetett robbantások 32 halálos áldozatáról.

Magyarország nem enged a kedvezményes internetáfából

Brüsszel a 21. században nem korlátozhatja az internet-hozzáférési szolgáltatást azzal, hogy nem engedi a kedvezményes áfakulcs alkalmazását, Magyarország pedig mindent elkövet azért, hogy bármely - a digitalizációt fontosnak tartó - tagállam alkalmazhassa a kedvezményes áfakulcsot - jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után, amelyről a Nemzetgazdasági Minisztérium számolt be közleményben az MTI-nek kedden.

Ötvenegy terrorista szervezet működik Molenbeekben

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Ötvenegy, a terrorizmushoz köthető szervezet működik jelenleg a hírhedt brüsszeli Molenbeek negyedben a belga rendőrség szerint - jelentette a De Morgen című flamand napilap hétfőn.

Szél Bernadett szerint Brüsszel is letérdelt

Fotó: MTI, archív

A népszavazást látja az LMP a magyar emberek egyetlen esélyének arra, hogy megakadályozzák a párt által "korrupciós projektként" emlegetett paksi bővítést.