Jelenlegi hely

brüsszel

Megkezdődött az EU-csúcs

Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Megkezdődött az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója Brüsszelben, az ülés középpontjában az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnéséről szóló tárgyalások és a migrációs válság kérdései állnak.

A segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van

Fotó: MTI archív

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa olyan bevándorláspolitikát erőltet, amely beengedi a veszélyes szélsőségeseket az unióba, Magyarország azonban azt vallja: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van. Közölte: Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését.

Nincs becsülete az európai vezetésnek

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a "brüsszeli gépezet" Soros György tervét hajtja végre bevándorlásügyben, de a magyarok a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultáción megüzenhetik Brüsszelnek, hogy kiállnak a nemzeti érdekek mellett.

Megkezdik a "Soros-jelentés" előkészítését

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Fidesz információja szerint szerdán Brüsszelben megkezdik a Magyarországot elítélő "Soros-jelentés" előkészítését - jelentette ki a párt szóvivője sajtótájékoztatón, Budapesten.

Megint egy brüsszeli terv

Mint ismeretes, szeptember 26-án lejárt a 2015-ben született ideiglenes kvótahatározat hatálya. Bár az Európai Bizottság különféle értelmezési kísérletekkel szeretné a hatályvesztést semmissé tenni, a „biztonság kedvéért” újabb betelepítési tervvel állt elő már szeptember 27-én. Azaz másnap.