Jelenlegi hely

Budapest

Tarlós István: aki szereti Budapestet, támogatja az olimpiarendezést

Fotó: MTI, archív

Aki Budapestet szereti, támogatja az olimpiát, nem ír alá ilyen íveket - mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában a főpolgármester.

Hétfő reggeltől közlekedési korlátozás lép életbe a fővárosban

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot - közölte a Főpolgármesteri Hivatal vasárnap éjszaka az MTI-vel.

Szmogriadó Budapesten és Miskolcon

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Nem volt jó év, de ez jobb lesz

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Sok minden történt az elmúlt hat évben a fővárosban, de a torz kommunikáció miatt mindazt, ami megvalósult és pozitív, igyekeznek elhallgatni, a problémákat viszont felnagyítják – mondta a Demokratának Tarlós István, Budapest főpolgármestere, akivel a 2016-os évről és a jövőbeli tervekről beszélgettünk.

Olimpia 2024: megvan a NOB-szemle időpontja

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a pontos időpontokat, hogy illetékes testülete mikor látogat a 2024-es nyári játékokra pályázó városokba, s ez alapján Budapestet május 10-12-én vizsgálják majd.