Jelenlegi hely

Budapest 2024

Szerdán dönthetnek a végleges olimpiai helyszínkiválasztási javaslatról

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslat végleges változatáról is dönthet szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István: aki szereti Budapestet, támogatja az olimpiarendezést

Fotó: MTI, archív

Aki Budapestet szereti, támogatja az olimpiát, nem ír alá ilyen íveket - mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában a főpolgármester.

Az LMP is gyűjti az aláírásokat

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az LMP is gyűjti az aláírásokat a budapesti olimpiát ellenző helyi népszavazási kezdeményezéshez - jelentette be Csárdi Antal az LMP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.

Az MSZP támogatja az aláírásgyűjtést

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Támogatásáról biztosította a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított civil aláírásgyűjtést Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Horváth Csaba, a párt fővárosi közgyűlési frakciójának vezetője.

Egyre többen támogatják a budapesti olimpiát

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a magyar lakosság közel kétharmada (63 százalék) támogatja a 2024-es magyar olimpiai és paralimpiai pályázatot - derült ki a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. megbízásából a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet által 2016 decemberében elvégzett országos közvélemény-kutatás eredményeiből.