bűncselekmény

Bűncselekményt követtek el?

Kategória: 
Képernyőfotó: facebook.com

Akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, aki hivatalos személyként követi el a közüzem megzavarását, márpedig az MTVA stúdióiba behatolni akaró ellenzéki politikusok képviselői jogkörükre hivatkozva követték el a jogsértést – fejtette ki Futó Barnabás ügyvéd az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A jogász cáfolta a Helsinki Bizottságot, akik szerint az ellenzéki képviselők jogszerűen közvetítették akciójukat az MTVA-ból, Futó Barnabás szerint azonban bűncselekményt követtek el, amiért közvetítéseik során személyes adatokkal éltek vissza. 

Megelégelték a migránsok erőszakoskodását

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A finn kormány tízpontos programot készít a bevándorlók által elkövetett szexuális bűncselekmények elleni hatékonyabb fellépésért - jelentette be kedden a finn belügyminiszter, miután rendkívüli kormányülésen megvitatták azokat a szexuális indíttatású erőszakcselekményeket, amelyeket gyaníthatóan bevándorlók követtek el kiskorú lányok terhére Ouluban és Helsinkiben.

Migránsok kiutasításáról szavazhatnak

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A menedékkérők által elkövetett szexuális bűncselekmények hatására népi kezdeményezés indult Finnországban azért, hogy az ilyen bűncselekményekkel vádolt külföldieket fellebbezés lehetősége nélkül, azonnal ki lehessen utasítani az országból. A kezdeményezők a hét végén összegyűjtötték a szükséges 50 ezer aláírást ahhoz, hogy a törvényhozásnak kötelező legyen tárgyalnia a javaslatról.

Oldalak