Jelenlegi hely

CEU

Az Európai Bizottság nem hozott fel egy erős érvet sem

Fotó: MTI, archív

A magyar kormány meggyőződése szerint az Európai Bizottság (EB) egyetlen olyan érvet sem hozott fel, amely miatt a nemzeti felsőoktatási törvényt módosítani kellene - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

New York állam kormányzója kész a tárgyalásokra a CEU-ról

Fotó: MTI, archív

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szerdán közleményben jelezte, hogy készen áll a magyar kormánnyal folytatandó tárgyalásokra a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében.

A magyar kormány a megállapodásban érdekelt

Fotó: MTI, archív

A magyar kormány a megállapodásban érdekelt a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében, sajnálatos, hogy ehhez az amerikai szövetségi kormányzattól nem érkezik támogatás - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke kedden az amerikai külügyi tárca közleményére.

Lehet amerikai-magyar megállapodást kötni a CEU-ról

Fotó: MTI, archív

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint lehet amerikai-magyar megállapodást kötni a Közép-európai Egyetemről (CEU), hiszen több ilyen egyezmény létezik a két ország kormánya között.

Orbán Viktor: "Soros-jelentés" készül

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament Magyarországgal szembeni szerdai határozatát Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint valójában egy "Soros-jelentés" elkészítéséről van szó.