CEU

Változnak az erőviszonyok

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

A magyarországi sajtószabadság szerintem példaértékű nyugat-európai összevetésben is. Ha valaki ismeri a német vagy a francia médiaviszonyokat, azt a véleményterrort, ami a sajtóban megjelenik, akkor azt mondhatja, hogy itt üdítően sokszínű a média Nyugat-Európához képest – mondta a Demokratának Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Megint pontatlan volt a The Washington Post

Kategória: 
MTVA/Bizományosi: Balaton József (szerk.)

A The Washington Post című amerikai napilap figyelmen kívül hagyott számos fontos kérdést és részletet a Central European University (CEU) Magyarországról való elűzéséről szóló múlt heti cikkében - szögezte le Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a lapban szerdán este megjelent olvasói levelében.

Felemás fogadtatás Bécsben

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Ellentétesen értékelték Ausztria vezetői keddi sajtótájékoztatójukon a CEU (Central European University) Budapestről Bécsbe való átköltözését: míg Sebastian Kurz néppárti (ÖVP) kancellár szerint az osztrák főváros számára ez "pozitív gyarapodást" jelent, Heinz-Christian Strache alkancellár bírálta a "vándoregyetem" áttelepítését.

Oldalak