Jelenlegi hely

CEU

MSZP: összegyűltek az aláírások

Összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához - jelentette be az MSZP frakcióvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A DK Soros akaratát képviseli

Fotó: MTI, archív

Gyurcsány Ferenc és pártja kész mindent megtenni, hogy Soros György akarata érvényesüljön Magyarországon - reagálta a Fidesz-frakció szerdán Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének kijelentéseire.

A DK hatalomra kerülése esetén eltörli a lex CEU-t

Fotó: MTI, archív

A Demokratikus Koalíció szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján ígéretet tett rá, hogy amennyiben kormányra kerülnek, egyik első dolguk lesz eltörölni a külföldi egyetemekről szóló, a CEU-t „ellehetetlenítő” törvényt.

A DK kérdéseit sem hitelesítik

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel megtagadta a Demokratikus Koalíció (DK) CEU-ügyben benyújtott népszavazási kérdésének hitelesítését - derül ki a legfőbb bírói fórum honlapjára kedden felkerült végzésből.

Cuomo: eredményes volt a tárgyalás

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Eredményesnek nevezte a Közép-Európai Egyetemről (CEU) a magyar kormány képviselőivel előző nap folytatott tárgyalást Andrew Cuomo, New York állam kormányzója .