Jelenlegi hely

CEU

A Die Presse véletlenül lebuktatta a CEU-t

Die Presse

A vezető osztrák laptól természetesen a lehető legtávolabb áll, hogy rosszat akarjon George Sorosnak. Ma délutáni Soros-imádó cikkével sem ez volt a cél, de figyelmetlenségből ezt tette.

Oktatási rendszerváltásért tüntettek

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Becslésünk szerint körülbelül kétezer rendszerváltó gyűlt össze péntek este a budapesti Deák Ferenc téren a Független Diákparlament Váltsunk rendszert közösen az oktatásban címmel meghirdetett rendezvényén.

"Soros egyeteme Orbán célkeresztjében"

Fotó: MTI, archív, illusztráció

THE TIMES

Az év vége felé valahogyan elapadtak a Sorosról, de nem befektetési ügyeiről szóló cikkek a világsajtóban. 

Verhofstadt a CEU-val van elfoglalva

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar hatóságoknak a határidők meghosszabbítása helyett alá kell írniuk a Közép-európai Egyetem működését lehetővé tevő, már letárgyalt megállapodást - emelte ki Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője, felszólítva az uniós tagállamok vezetőit, hogy csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozójukon gyakoroljanak nyomást az ügyben Orbán Viktor kormányfőre.

Elégedetlen a CEU

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A CEU (Central European University) üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amely csökkenti a bizonytalanságot, azonban az igazságügyi miniszter javaslata a határidők megváltoztatásáról meghosszabbítja a bizonytalanságot - közölte az egyetem.