Jelenlegi hely

CEU

A DK kérdéseit sem hitelesítik

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel megtagadta a Demokratikus Koalíció (DK) CEU-ügyben benyújtott népszavazási kérdésének hitelesítését - derül ki a legfőbb bírói fórum honlapjára kedden felkerült végzésből.

Cuomo: eredményes volt a tárgyalás

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Eredményesnek nevezte a Közép-Európai Egyetemről (CEU) a magyar kormány képviselőivel előző nap folytatott tárgyalást Andrew Cuomo, New York állam kormányzója .

Az amerikai külügy Sorost és az EU-t nyomja

Fotó: MTI/AP

CAPITAL RESEARCH

A legfrissebb események azt mutatják, indul a Capital Research cikke, hogy George Soros politikai befolyása eléri a Republikánus Párt legmagasabb létrafokait, beleértve Trump elnök külügyminisztériumát.

Az amerikai oktatási miniszter nem emelt kifogást

Fotó: MTI, archív

Levélben köszönte meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az amerikai szövetségi oktatási miniszternek, hogy tudomásul vette a magyar felsőoktatási törvény módosítását, valamint azt, hogy megjelölte a tárgyalásra jogosult szövetségi államokat.

Az MSZP választási győzelme esetén visszavonja a CEU-törvényt

Fotó: MTI, archív

Ha az MSZP győzelmet arat a jövő tavaszra tervezett országgyűlési választásokon, akkor visszavonja a CEU-t is érintő felsőoktatási törvényt, továbbá abbahagyja a civil szervezetek megbélyegzését, amely példátlan az Európai Unióban - jelentette ki a párt miniszterelnök-jelöltje brüsszeli kétnapos látogatását követően tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.