Jelenlegi hely

civil szervezetek

Alkotmánybírósághoz fordult 23 civil szervezet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Alkotmányjogi panasszal fordult 23 civil szervezet az Alkotmánybírósághoz a civileket szerintük megbélyegző törvény miatt.

Egy Soros-féle gyűlöletcsoport amerikai tagozatot hoz létre

Fotó: MTI/EPA, archív

TRUNEWS

Egy angliai központú politikai non-profit egyesülés, a Hope not Hate (HnH - Remélj, Ne Gyűlölj)  bejelentette, létrehozza amerikai szervezetét és azt is, hogy be akar szivárogni jobboldali csoportokba. A HnH Sorostól és a brit kormánytól is kap pénzt.

Az olasz cél az NGO-k működésének nehezítése

Fotó: MTI, archív

Az olasz hatóságok célja, hogy hosszabb távon nehezítsék a bevándorlókat segítő NGO-k működését, mert e szervezetek tevékenysége „indirekt módon az embercsempész-hálózatok tevékenységét támogatja” - mondta a Migrációkutató Intézet főigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel.

Nem köthetett ki a migránshajó

Az olasz hatóságok nem engedték olasz vizekre és megtagadták a kikötési engedélyt Lampedusa szigetén az Orvosok határok nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet migránsokat szállító mentőhajójától vasárnap, miután a szervezet nem írta alá a római kormánynak a mentési munkát szabályozó magatartási kódexét. 

Az olasz hatóságok feltartóztattak egy hajót

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az olasz parti őrség Lampedusa vizein feltartóztatta és a sziget kikötőjébe kísérte a berlini központú Jugend Rettet nem kormányzati szervezet (NGO) földközi-tengeri mentőhajóját kedden, miután a csoport nem írta alá a római kormány magatartási kódexét.