Jelenlegi hely

civil szervezetek

Az olasz cél az NGO-k működésének nehezítése

Fotó: MTI, archív

Az olasz hatóságok célja, hogy hosszabb távon nehezítsék a bevándorlókat segítő NGO-k működését, mert e szervezetek tevékenysége „indirekt módon az embercsempész-hálózatok tevékenységét támogatja” - mondta a Migrációkutató Intézet főigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel.

Nem köthetett ki a migránshajó

Az olasz hatóságok nem engedték olasz vizekre és megtagadták a kikötési engedélyt Lampedusa szigetén az Orvosok határok nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet migránsokat szállító mentőhajójától vasárnap, miután a szervezet nem írta alá a római kormánynak a mentési munkát szabályozó magatartási kódexét. 

Az olasz hatóságok feltartóztattak egy hajót

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az olasz parti őrség Lampedusa vizein feltartóztatta és a sziget kikötőjébe kísérte a berlini központú Jugend Rettet nem kormányzati szervezet (NGO) földközi-tengeri mentőhajóját kedden, miután a csoport nem írta alá a római kormány magatartási kódexét.

Szigorúbb olasz ellenőrzések

Fotó: MTI, archív

Az olasz hatóságok megkezdik a Földközi-tengeri embermentés új magatartási kódexét elutasító nem kormányzati szervezetek (NGO) szigorú ellenőrzését, egyúttal tevékenységük korlátozását - jelentette kedden a Corriere della Sera című olasz napilap.

Sorosék boszorkányüldözése hazafiak ellen

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

INFO-DIREKT

A cikk összefoglalója:

George Soros az Európába történő tömeges bevándorlás egyik támogatója. Mint ahogyan a puccsok elősegítője is (példa: Ukrajna, 2014). Általánosságban véve a milliárdos a liberális „One World” képviselőjének tekinthető. Terveinek kivitelezői mindenekelőtt az NGO-k. Aktuális példa erre a brit HOPE not Hate platform. Ez a szervezet most mindent megmozgat, hogy a Defend Europe (Védd meg Európát!) identitárius projektet megállítsa.