Jelenlegi hely

civil szervezetek

Az EU Alapjogi Ügynökségének igazgatója aggódik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége is osztja a magyar civil törvénnyel kapcsolatos „komoly” aggályokat - mondta Michael O'Flaherty, a szervezet igazgatója az Euractiv brüsszeli hírportálnak adott hétfői interjújában.

Hadat üzent az árnyékállam

Fotó: MTI, archív

Bár az eredeti tervezethez képest megengedőbb lett a civiltörvény, az árnyékállamot építő balliberális jogvédő szervezetek nyílt jogsértésre készülnek, megtagadva az új előírások betartását. Ezzel a népakaratot semmibe vevő politikai szereplőként lépnek föl, és erodálják a jogállamot.

Az amerikai külügy Sorost és az EU-t nyomja

Fotó: MTI/AP

CAPITAL RESEARCH

A legfrissebb események azt mutatják, indul a Capital Research cikke, hogy George Soros politikai befolyása eléri a Republikánus Párt legmagasabb létrafokait, beleértve Trump elnök külügyminisztériumát.

Néhány százan tüntettek az összefogás jegyében

Fotó: MTI/Soós Lajos

A hatalom elleni civil összefogás megteremtése jegyében rendezett demonstrációt a Tettek ideje elnevezésű csoport vasárnap este a fővárosban a Március 15. téren.

Áder János a civiltörvényről

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A köztársasági elnök szerint nem befolyásolja a parlamentben kedden elfogadott törvény a 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást kapó szervezetek tevékenységét, csupán további adminisztrációs kötelezettségük keletkezik, ezért Áder János aláírta a jogszabályt.