Jelenlegi hely

civiltörvény

Csak a Soros-szervezeteknek van problémájuk

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint csak a Soros György által finanszírozott civil szervezeteknek van problémájuk azzal, hogy nyilvánosságra kell hozniuk, kiktől kaptak egy bizonyos értékhatár feletti támogatást.

Megkezdik az aláírásgyűjtést

Fotó: MTI, illusztráció

Bő egy héten belül elindulhat a Momentum aláírásgyűjtése annak érdekében, hogy népszavazást rendezhessenek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, nyáron elfogadott törvény visszavonásáról - mondta Budapesten Orosz Anna elnökségi tag.

Népszavazhatunk a civiltörvényről

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hitelesítette a Kúria a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény visszavonásáról szóló népszavazási kérdést.

Alkotmánybírósághoz fordult 23 civil szervezet

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Alkotmányjogi panasszal fordult 23 civil szervezet az Alkotmánybírósághoz a civileket szerintük megbélyegző törvény miatt.

Soros György nem állhat a törvények felett

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.