Jelenlegi hely

Debrecen

A vidéki Magyarország programja

Fotó: MTI, archív

A vidéki Magyarország programjának nevezte a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programot Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Debrecenben, a terveket bemutató országjárásának első állomásán.

Új Főnix Terv indul

Az Új Főnix Terv Debrecen számára a rendszerváltás utáni időszak legkiemelkedőbb fejlődését teszi lehetővé. A több mint 200 milliárd forintból megvalósuló fejlesztések évtizedekre meghatározzák a város jövőjét.

Játék a kastélyban

Molnár Ferenc vígjátéka a debreceni Csokonai Színházban.

Hét magyar város pályázik

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hét város: Győr, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Gödöllő, Eger és Debrecen küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre - közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.

Fejlődik a debreceni repülőtér

Fotó: MTI, archív

Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak - tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.