Délvidék

Meghasadt viszonyok

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Már az 1980-as évek elején olyan polgári stílusú vándorszínházban gondolkodtam, amely járja a városokat és a falvakat, és a történelmünkről mesél – mondja Andrási Attila színirendező. A Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház vezetőjének munkásságát augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével ismerték el.

Magyar érdekvédelemre szólít fel az LMP

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Az LMP arra szólítja fel Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminisztert, hogy a kormány állapítsa meg azokat a vajdasági magyarokkal kapcsolatos minimumkövetelményeket, amelyek teljesítése esetén támogatja Szerbia európai uniós csatlakozását - mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

A jövő évtől újabb négyesztendős ciklus kezdődik a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjában, amelynek a pénzügyi háttere megközelíti a 2016-2018-as program keretének a dupláját - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke abban a beszélgetésben, amelyet a szabadkai Pannon RTV szombaton sugárzott.

Soha nem volt még ilyen jó a kapcsolatunk

Kategória: 
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország és Szerbia között soha nem volt még ilyen jó a politikai és a gazdasági kapcsolat, nincsenek már nyitott kérdések, és ez a kapcsolat példaként szolgálhat más országok számára - hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök hétfőn Szabadkán, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Oldalak