demográfia

Magyar gyerekek kellenek, nem számok

Kategória: 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (szerk.)

A még erősebb családpolitika történelmi összefüggésben jó az egész nemzetnek, ezen belül a fiataloknak is, akik felmérések szerint általában családban gondolkoznak, több gyermeket szeretnének, mielőtt szembesülnének a felnőttkori anyagi nehézségekkel - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádióban.

Élünk vagy kihalunk

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az ENSZ prognózisa szerint közepes szintű termékenységgel számolva bolygónk lakossága 2055-re eléri a tízmilliárd főt. Az Ázsiában és Afrikában tapasztalható bébibummot azonban Európa elöregedő lakossága aggodalommal vegyes szomorúsággal szemlélheti: kontinensünket a termékenységi ráta folyamatos csökkenése jellemzi, több ország őslakosságát a kihalás fenyegeti.

Szinglitérkép

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az Egyesült Királyságban ez év januárja óta magányügyi miniszter felel az egyedüllét okozta ártalmak mérsékléséért. Magyarország sem mentes a nyugati világra az elöregedés mellett a leginkább jellemző XXI. századi problémától, a tizenöt év feletti hazai lakosság közel fele egyedülálló, köztük kétszázezer 20–39 év közti fiatal tudatos vagy kényszerszingli.

Oldalak