Demokrata ajánló

Trónok harca zajlik az unióban

Kategória: 

Idén különböző témában, de több, az unió jövőjét is befolyásoló népszavazást tartottak EU-tagországokban, s mindegyiknél azt láttuk, hogy alakítottak a mainstream gondolkodás irányán. Mindegyik egy kis ütéssel ért fel, és átrendezte a viszonyokat, ez alól szerintem a magyarországi népszavazás sem lesz kivétel – mondta a Demokratának Orbán Balázs.

Hárommillió 300 ezer

Kategória: 

Az eredmény ismeretében, az egyedülállóan erős felhatalmazás birtokában a miniszterelnök azonnal bejelentette az Alaptörvény módosítását, míg a baloldal annak ellenére ünnepel, hogy politikai értelemben óriási vereséget szenvedett – derül ki népszavazási elemzésünkből, amelyben részletesen foglalkozunk azzal, miért kerültek csapdába a balliberális ellenzéki pártok.

Magyarország most példát mutat

Kategória: 

– Európa számára ez talán a XXI. század legnagyobb kihívása lesz. A kontinens, amelyben keresztény értékeink, kultúránk, történelmünk és hagyományaink gyökereznek, ma hitében gyakorlatilag megrendült. Úgy tűnik, bár a mai Európa gazdag, az illegális bevándorlás okozta problémák megoldásának tekintetében, a válság megakadályozásában tehetetlen – mondta a Demokratának Simicskó István.

Nem terrorizmus, hanem hadműveletek

Kategória: 

Európa nyugati felében háromszáz ember életét követelték az elmúlt egy évben végrehajtott terrorcselekmények. Fejet hajtunk az áldozatok előtt, de a veszteség ennél is nagyobb. Már a kereszteket is fűrészelik. Horváth József, a katonai elhárítás volt műveleti főigazgató-helyettese a korábban kezdődött s mára véressé vált migrációs hullám törvényszerűségeiről nyilatkozott a Magyar Demokratának.

Oldalak